Fitxa de companyia

Ananda Dansa

Població: La Canyada - Paterna
C.P.: 46182
Telèfon: 96 132 26 99 / 607 518 200
Fax: 961 325 680
E-Mail: anandadansa@anandadansa.com
Web: http://www.anandadansa.com


Documents per a consultar en la sala

  • DT/989 Ananda dansa: premi de producció 81, gira nacional e [...]
  • V976 Grabación
  • LV434 Ananda Dansa del baile a la palabra. Veinticinco años en [...]
  • LV434 Índex [...]
  • LV434 Índex [...]
  • LV434 Índex [...]
  • LV434 Portada [...]

Fitxa tècnica

Direcció: Valls, Edison; Valls, Rosángeles


Detalls


Ananda Dansa fundada a València, durant la temporada 1981-1982 per Rosángeles Valls i altres, en els seus principis com a companyia de dansa contemporània, coneix, a l'any de la seua posada en marxa, una decisiva reorientació en incorporar-se a la mateixa el director teatral Édison Valls.
A partir d'este moment, la companyia inicia un procés d'experimentació i busca d'un llenguatge propi, que incorpora a la dansa molts elements procedents del teatre, al mateix temps que s'esforça per aconseguir una peculiar síntesi entre ambdós, en la qual ocupa un lloc destacat la concepció dramatúrgica, que és la que, en gran manera, orienta i dóna sentit a la proposta.
En este sentit, podria dir-se que Ananda Dansa construïx els seus espectacles a partir d'una mirada crítica sobre la societat en què viu. Una mirada en què, a fi de desentranyar les arrels de les seues contradiccions, ha de submergir-se moltes vegades en la memòria, tant la pròpia com la de les generacions que li han precedit. Així, temes com la guerra civil espanyola, el terrorisme o l'educació sentimental de la dona durant la dictadura, han estat presents en la base d'alguns dels seus treballs. I, al costat d'ells, s'han buscat noves lectures, i s'han realitzat transposicions al llenguatge de la dansa, de referents poètics i dramatúrgicos com Bertolt Brecht; literaris, com Mary Shelley o James Barrie; o musicals com Kurt Weill o Cole Porter. En este treball, i al llarg dels seus molts anys de presència en els escenaris, Ananda Dansa ha anat construint i depurant un llenguatge propi, que, més enllà de les modes, ha tingut com a objectiu principal consolidar un públic i establir amb ell relacions de complicitat i d'afecte.
Al llarg de la seua existència, Ananda Dansa ha creat 18 espectacles, i de dos d'ells s'han realitzat dos versions: una reposició per encàrrec i una altra pel desig de recrear i actualitzar el muntatge.
Ananda Dansa va inaugurar el Centro Escénico de Integración Social Infantil y Juvenil 'Pupaclown' de Murcia amb el seu espectacle "El circo de la mujer serpiente" en l'any 2010.
Ananda Dansa celebra el seu 25 aniversari en l'any 2011 amb l'estrena del seu espectacle "Desalmados".


Ananda Dansa fundada en València durante la temporada 1981-1982 por Rosángeles Valls y otros, en sus principios como compañía de danza contemporánia, conoce, al año de su puesta en marcha, una decisiva reorientación al incorporarse a la misma el director teatral Edison Valls. A partir de este momento, la compañía inicia un proceso de experimentación y búsqueda de un lenguaje propio, que incorpora a la danza muchos elementos procedentes del teatro, al mismo tiempo que se esfuerza por conseguir una peculiar síntesis entre ambos, en la que ocupa un lugar destacado la concepción dramatúrgica, que es la que, en gran manera, orienta y dota de sentido a la propuesta.
En este sentido podria decirse que Ananda Dansa construye sus espectáculos a partir de una mirad crítica sobre la sociedad en que vive. Una mirada en que, con la finalidad de desentrañar las raíces de sus contradicciones, ha de sumergirse muchas veces en la memoria, tanto la propia com la de las generaciones que la han precedido. Así, temas como la guerra civil española, el terrorismo o la educación sentimental de la mujer durante la dictadura, han estado presentes en la base de algunos de sus trabajos. Y, al lado de ellos, se han buscado nuevas lecturas, y se han realizado transposiciones al lenguaje de la danza, de referentes poéticos y dramatúrgicos como Bertolt Brecht; literarios, como Mary Shelley o James Barrie; o musicales como Kurt Weill o Cole Porter. En este trabajo, y a lo largo de sus muchos años de presencia en los escenarios, Ananda Dansa ha ido construyendo y depurando un lenguaje propio, que, más allá de las modas, ha tenido como objetivo principal consolidar un público y establecer con él relaciones de complicidad y de afecto.
A lo largo de su existencia, Ananda Dansa ha creado 18 espectáculos, i de dos de ellos se han realizado dos versiones: una reposición por encargo y otra por deseo de recrear y actualizar el montaje.
Ananda Dansa inauguró el Centro Escénico de Integración Social Infantil y Juvenil 'Pupaclown' de Murcia con su espectáculo "El circo de la mujer serpiente" en el año 2010.
Ananda Dansa celebra su 25 cumpleaños en el año 2011 con el estreno de su espectáculo "Desalmados".

Espectacles

El Mago de Oz
Tota una vida / Toda una vida
A ojos cerrados
Vivo en tiempos sombríos
Destiada
Basta de danza
Crònica Civil V-36/9
Nointendo
El circo de la mujer serpiente
Itaca, Golden, Cant de la Sibil·la (Llir entre cards, Cant de la Sibil·la), Brada versus Muerte i Requiem
Soñando Alicia
Homenaje a K
Peter Pan
Borgia Imperante
Frankenstein
Crónica civil V-36/9
Ballet Teatre Ananda Dansa
Retrata la Obscenidad del Terror
Pol de gel
Alma
Desalmados
Dansa
El mago de Oz
Pinoxxio
Dansa
Divines Paraules
Âtman, el comiat


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es