Fitxa de espectacle

Pol de gel

Companyia: Ananda Dansa, Escalante Centre Teatral
Duració: 59 min.
Estrena: 4 d'octubre de 1993 a la Sala Escalante


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala


Fitxa tècnica

Autor: Giménez, José, Valls, Rosángeles
Direcció escènica: Valls, Rosángeles
Ballarí/na: Bodí, Francisco Javier [Paco], Fernández, Amparo, García, Juli, Mira, Irene, Ribes, Rosa, Riquelme, José
Il·luminació: Antón, Víctor
Espai escènic: Busto, Juan del
Vestuari: Castelli, Jorge
Realització d'espai escènic: Costea, Ramón
Fotografia: Belda, Joan
Producció: Diputació de València / Diputación de Valencia
Producció executiva: Guzmán, Mercedes
Assessorament de dramatúrgia: Sirera Turó, Rodolf


Més dades


A les llunyanes costes de l'Antàrtida, l'immens continent glaçat que ocupa el Pol Sud del planeta, un dia qualsevol del brevíssim estiu, els seus habitants observen, sorpresos, la caiguda d'una estranya pedra que prové de l'espai. La influència d'aquesta pedra, que formava part d'un meteorit originat en els confins de l'univers, i els poders misteriosos que amaga al seu si, produeixen aviat greus problemes i una gran confusió entre tots els qui viuen en aquelles inhòspites terres, fins i tot, s'originen canvis en l'atmosfera terrestre, a conseqüència dels quals es desencadenen grans tempestes i terratrèmols submarins.

El descobriment del meteorit per un científic complicarà encara més la lluita per la supervivència dels habitants del Pol, ja que, alliberada per aquell, amb les seues proves i experiments, la terrible energia de la pedra de l'espai, aquesta acabarà apoderant-se de la seua ment i del seu cos, i es produiran així moments de gran perill i angoixa.

Tanmateix, quan tot semblava ja perdut, la vida acaba triomfant sobre la mort. Es fa de nou la calma a l'atmosfera, s'allunya el mal oratge i, al Pol, es recupera una altra volta la pau i la quietud que l'ambició irreflexiva del científic va estar a punt de fer perdre per a sempre. Tot torna, doncs, a la normalitat i a la fi de l'aventura només la nota trista d'un acomiadament impedeix que l'alegria general siga completa.


En las lejanas costas de l'Antártida, el inmenso continente congelado que ocupa el Polo Sur del planeta, un dia cualquiera del brevísimo verano, sus habitantes observan, sorprendidos, la caída de una estraña piedra que proviene del espacio. La influencia de esta piedra, que formaba parte de un meteorito originado en los confines del universo, y los poderes misteriosos que esconde en su interior, producen pronto graves problemas y una gran confusión entre todos los que viven en aquellas inhóspitas tierras, incluso se originan cambios en la atmósfera terrestre, a consecuencia de los cuales se desencadenan grandes tormentas y terremotos submarinos.

El descubrimiento del meteorito por un científico complicará aún más la lucha por la supervivencia de los habitantes del Polo, ya que, liberada por aquel, con sus pruebas y experimentos, la terrible energia de la piedra del espacio, esta acabará apoderándose de su mente y de su cuerpo, y se produciran así momentos de gran peligro y angustia.

Sin embargo, cuando todo parecía perdido ya, la vida acaba triunfando sobre la muerte. Se hace de nuevo la calma en la atmósfera, se aleja el mal tiempo i, en el Polo, se recupera otra vez la paz y la calma que la ambición irreflexiva del científico estuvo a punto de hacer desaparecer para siempre. Todo vuelve, en consecuencia, a la normalidad y al final de la aventura sólo la nota triste de una despedida impide que la alegria general sea completa.


Representacions

Centre Teatral Escalante: 19/12/1993
Centre Teatral Escalante: 19/12/1993
Centre Teatral Escalante: 15/01/1995
Centre Teatral Escalante: 15/01/1995


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es