Fitxa de companyia

Companyia Teatre Micalet

Direcció: Mestre Palau, 3
Població: València
C.P.: 46001
Telèfon: 963 92 14 82
Fax: 963 92 54 62
E-Mail: info2@teatremicalet.com; comunicació@teatremicalet.org
Web: http://www.teatremicalet.com


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala

  • DT/1751 'Compañía Teatre Micalet': logo + llegenda en cd, prensa, [...]
  • V2321 DVD Programa La Nau 8: Carles Alberola, Albena Teatre, 13, Pilar [...]

Fitxa tècnica

Direcció: Almeria, Pilar; Peris, Joan
Distribució: Marín, Laura
Multidisciplinar: Sancho, Toni


Detalls


COMPANYIA TEATRE MICALET naix en 1995 per iniciativa de Joan Peris, Ximo Solano i Pilar Almeria com a centre de producció i exhibició teatral, entenent el teatre com un acte de comunicació que complisca una funció cultural i social dins de la nostra comunitat.

Un dels primers objectius de CTM va ser la recuperació i revitalització d'un espai teatral emblemàtic en la ciutat de València: el Teatre Micalet.

La direcció artística de la CTM sempre ha potenciat el muntatge tant de textos de repertori universal -amb un tractament actual-, així com de textos de la dramatúrgia contemporània i treballs de creació pròpia que permeten abordar temes d'actualitat, sempre amb la intenció d'establir una veritable comunicació amb el públic.

Les creacions teatrals de CTM han aportat aquestos textos a l'escena valenciana mostrant el treball d'actors, directors i altres col·laboradors artístics de la nostra terra. A més, s'ha potenciat l'intercanvi creatiu amb altres comunitats autònomes, convidant als seus directors, actors i companyies a exhibir al teatre. D'altra banda, s'han realitzat puntualment col·laboracions internacionals, bàsicament en el camp de la direcció, que serveixen per a intercanviar idees i enriquir els coneixements escènics de la professió valenciana. Puntualment, també s'han realitzat cursets de formació actoral aprofitant l'estada d'aquestos directors.

Pel que fa a l'exhibició, a més de les produccions pròpies ja esmentades, s'han oferit espectacles de companyies convidades valencianes i d'altres comunitats, tant de teatre com de dansa. Unint això a cicles d'intèrprets musicals, s' ha aconseguit una oferta coherent que ha fidelitzat els seus espectadors dia a dia.

Després de més de 17 anys de treball la COMPANYIA TEATRE MICALET ha fet 24 espectacles de producció pròpia, ha realitzat 6700 funcions amb 1.018.200 esoectadors i 1.100 contractes de treball. La CTM ha aconseguit que el Teatre Micalet siga un espai de referència en la vida teatral valenciana mitjançant una programació continuada, heterogènia i de qualitat.

Darrere d'aquest treball hi ha tot un equip amb un mode comú de fer i entendre el teatre.
Des de 1995 la Companyia Teatre Micalet ha produit els següents muntatges teatrals: Nàpols Milionària d'Eduardo de Filippo. Direcció de Joan Peris. Any 1995; Cantonada Perillosa de J.B Priestley. Direcció de Joan Peris. Any 1996; El Burgés Gentilhome de Molière. Direcció de Joan Peris .Any 1996; Ballant Ballant. Dramatúrgia i direcció Joan Peris. Any 1996. Premi al millor espectacle als premis atorgats per la Generalitat Valenciana, Premi Turia al millor espectacle en valencià i Premi especial de la Crítica; Ai, Carmela! de J. Sanchis Sinisterra. Direcció de Joan Peris. Any 1997; La Ruleta Russa d'Enric Benavent sobre contes d'A.Txèkhov. Direcció de Joan Peris. Any 1998; Jubileum de George Tabori dirigit per Carme Portaceli. Any 2000; L'hostalera de Carlo Goldoni. Direcció de Manel Dueso. Any 2003; El somni d'una nit d'estiu de W.Shakespeare. Direccio de Joan Peris. Any 2001; La Ronda d'Arthur Schnitzler. Direcció de Ximo Solano. Any 2002; La bona persona de Sezuan de Bertolt Brecht. Direcció Konrad Zshiedrich. Any 2003; Ací no es paga i s'ha acabat de Dario Fo. Direcció de Joan Peris. Any 2003; Don Juan de Molière. Dirigit per Konrad Zshiedrich. Any 2004; El temps i els Conway de J.B Priestley. Direcció de Joan Peris. Any 2004; Cuina i dependències d' Agnès Jaoui i Jean Pierre Bacri. Direcció de Lilo Baur. Any 2005; Molly Sweeney de Brian Friel. Direcció de Joan Peris. Any 2005; 987 dies de Carol López. Any 2006; Un sopar de compromís. Dramatúrgia i direcció Joan Peris. Any 2007; LaMar. Dramatúrgia i direcció Joan Peris. Premi Cartelera Turia a la millor contribució teatral l'any 2008; Tramuntana de Martín Crespo, Toni Agustí i Ernesto Pastor. Any 2008; Iuventutis Day. Un thriller Episcopal de Joan Peris i Xavi Castillo. Direcció de Joan Peris. Any 2008; L'última paraula de Paco Zarzoso. Direcció de Joan Peris. Any 2009; Poseu-me les ulleres. Direcció de Pep Tosar. Any 2010; Frank V de Friedrich Dürrenmatt. Direcció Joan Peris. Any 2011.

En la COMPANYIA TEATRE MICALET, en aquestos temps difícils, hem de seguir fent la nostra feina, ara és més important que mai. Seguirem treballant per a intentar transformar el desencant en imaginació i idees, per obrir-nos a nous punts de vista. Seguirem lluitant per a oferir una oferta cultural heterogènia en la nostra llengua i per a tot tipus de públic. Volem que el Teatre Micalet siga un espai per a l'exhibició de les produccions de la Companyia combinat amb una oferta diversificada de teatre, dansa i música. Un espai per a la investigació i l'intercanvi d'experiències artístiques. Un espai per a escoltar històries que ens emocionen, històries que bateguen amb el cor de la societat que ens envolta.

Després d'una temporada de pausa, el Teatre Micalet és gestionat de nou per la Companyia Teatre Micalet amb una estratègia basada en la diversificació de la programació sense abandonar la línia de produccions pròpies de la Companyia, per a seguir oferint un teatre proper, de qualitat i en valencià. Des de l'any 2012 Pilar Almeria és la directora artística de la companyia.

Espectacles

Cuina i dependències
Lamar
Cantonada perillosa
El Burgés Gentilhome
Confluència. Rodamons y Cru en Concierto
Ací no es paga i s'ha acabat
El temps i els Conway
L'Hostalera
Nàpols Milionària
Don Juan
La bona persona de Sezuan
La ronda
Jubileum
Ballant, Ballant
Molly Sweeney
El Somni d'una nit d'estiu
La ruleta russa / La ruleta rusa
987 dies
Un sopar de compromís
Un jardí francés
Frank V
L'última paraula
Poseu-me les ulleres
Tramuntana
Iuventutis Day, un thriller episcopal
La casa
Un Déu salvatge
El moviment
Hamlet canalla
Nadal en casa els Cupiello
El Nom
Malalts de llengua
El verí del teatre
El jardí dels Cirerers


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es