Fitxa de companyia

Albena Teatre

Direcció: Jaume Roig, 8
Població: L'Alcúdia
C.P.: 46250
Telèfon: 96 299.70.39 /626642660
Fax: 96/ 299 76 95
E-Mail: info@albenateatre.com
Web: http://www.albenateatre.com


Documents per a consultar en la sala

  • V1923 'Autoindefinits : Temporades 1 i 2' / Albena teatre; RTVV; Conta [...]
  • LV28 Albena Teatre 10 años
  • DT/1942 Albena Teatre: cartas, postales publicitarias, hojas [...]
  • 120/6 Albena Teatre: especial 10 años
  • V2321 DVD Programa La Nau 8: Carles Alberola, Albena Teatre, 13, Pilar [...]

Detalls


Albena Produccions naix l'any 1994 de la mà de Carles Alberola i Toni Benavent.
En aquests 12 anys, s'han realitzat quasi dos mil representacions i s'han rebut més d'una trentena de premis. Anteriorment, per separat o conjuntament, portaven anys treballant en diversos projectes escènics i companyies com: Moma Teatre, L'Horta Teatre, La Tarumba, Trobainitz, El Boig, La Colla, etc.
Alberola, s'encarregaria de l'autoria dels texts i de la direcció d'espectacles, participant també com actor en alguns dels seus treballs, i Benavent, es responsabilitzaria de la gestió, producció, promoció i distribució.

Des d'aleshores, 13 espectacles teatrals, junt a dos curtmetratges, han vist la llum: "Currículum" (1994) co-escrit amb Pasqual Alapont;" Estimada Anuchcka" (1995), "Per què moren els pares?" (1996); "Mandíbula Afilada" (1997), estrenat al Festival de Sitges Teatre Internacional, on també va realitzar una retrospectiva de tota la producció d'aquesta companyia; "Joan el Cendrós" (1998), per a la Sala Escalante;" Besos" (1999) co-escrit amb Roberto García; "Paraules en Penombra" (2001), adaptació dels textos de Gonzalo Suárez," Spot" (2002) co-escrit amb Roberto García, "Artefactes" (2003), escrit per José Antonio Portillo i dirigit per Carles Alberola," La Teua Vida en 65 minuts" d'Albert Espinosa i dirigit per Carles Alberola, "Perfect" de Roberto García i 13 escrit i dirigit per Carles Alberola. El curtmetratge "Palomitas" va ser estrenat en la filmoteca valenciana en novembre de l'any 1996. L'any 2002 es va rodar el segon curtmetratge de la companyia que s'anomena Olenska.

També s'han realitzat les coproduccions "Novecento", "El Pianista de l'Oceà" (2001) amb Tanttaka Teatroa i 3XTRES, basat en un text d'Alessandro Baricco i dirigida per Fernando Bernués; "23 Centímetres" (2000) amb Bitò Produccions, text de Carles Alberola i Roberto García amb la direcció de Josep Maria Mestres, i "Al menos no es Navidad", de Carles Alberola, produït per Pentación. També ha col·laborat en la producció de " La Bella Helena" de J. Offenbach, amb direcció de Josep Maria Mestres i produït per 3XTRES en Barcelona.

A l'any 2000, Albena s'encarrega de la direcció artística i de la producció de la Gala de la III edició dels Premis Max (SGAE-Fundació Autor) realitzada al Teatre de la Maestranza de Sevilla i retransmesa per TVE. A l'any 2002 forma part en la V Gala dels Premis Max realitzats al Teatre Principal de València amb un fragment de l'espectacle "Spot".

Durant 3 anys consecutius, s'encarrega de la realització de la gala de lliurament de premis "Ciutat d'Alzira". (2002, 2003 i 2004)

Amb tots aquests treballs, la companyia realitza habitualment temporada a les ciutat més importants de l'estat com Madrid, Barcelona, València, San Sebastián, Zaragoza, Palma de Mallorca, Bilbao, etc. També Albena es habitual als Festivals, Mostres i Fires de Teatre entre els que destaquem: Sitges Teatre Internacional, La Fira de Teatre de Tàrrega, la Mostra de Teatre d'Alcoi, la Fira de Teatre de Donostia, la Fira de Teatre de Huesca, el Festival Iberoamericano de Cádiz, el Festival de Teatre Grec de Barcelona, La mostra de Autors Contemporanis d'Alacant, festival d'estiu Sagunt a Escena ... etc.

Des de 2003, Albena és soci fundador de Tornaveu, empresa dedicada a la gestió escènica de cultura i espectacles, que contempla activitats com la producció d'espectacles de teatre, música i dansa, l'edició d'una revista gratuïta de teatre, la distribució d'espectacles, la formació de professionals de la gestió mitjançant el programa Gescenic, i la gestió del teatre municipal de l'Ajuntament de València al barri Cabanyal / Canyamelar, anomenat Teatre El Musical. Aquesta societat, a més de per Albena, està formada per el Teatre Olympia, la Societat Studioh (que abans gestinava el teatre Valencia Cinema), i els professionals Joan Carles Dauder i Ana Latras.

L'any 2005, juntament amb la productora Conta Conta Produccions produix i realitza una sèrie d'humor per a televisió valenciana Canal 9, anomenada "Autoindefinits".

També des de 2005, Albena és l'encarregada de la direcció i coordinació del certamen Alzinema, setmana de cine i literatura d'Azira, per encàrrec de l'Ajuntament d'Alzira. Aquest certamen ha tingut la primera edició en 2006, i la figura homenatjada ha estat el director i realitzador Vicente Aranda.

Albena Produccions és companyia concertada amb Teatres de la Generalitat Valenciana i amb l'INAEM - Ministeri de Cultura per a la realització de les seues produccions i gires.

És una companyia resident a l'Alcúdia, gràcies al conveni amb l'Ajuntament de l'Alcúdia. Rep el recolzament de la Fundació Enric Balaguer i de l'Editorial Bromera.


Albena Produccions nació el año 1994 de la mano de Carles Alberola y Toni Benavent.
En estos 12 años, ha realizado unas dos mil representaciones y ha recibido más de treinta premios. Anteriormente, separada o conjuntamente, llevaban años trabajando en diversos proyectos escénicos y compañías como Moma Teatre, L'Horta Teatre, La Tarumba, Trobainitz, El Boig, La Colla, etc.
Alberola se encarga de la autoría de los textos y de la dirección de espectáculos y participa también como actor en algunos de sus trabajos. Benavente, se responsabiliza de la gestión, producción, promoción y distribución.

Des de entonces, 13 espectàculos teatrales junto com dos cortometrajes, han visto la luz: "Currículum" (1994) co-escrito con Pasqual Alapont; "Estimada Anunchka" (1995), "Per què moren els pares?" (1996); "Mandíbula Afilada" (1997), estrenado en el Festival de Sitges Teatre Internacional, donde también realizó una retrospectiva de toda la producción de esta compañía; "Joan el Cendrós" (1998), para la Sala Escalante; "Besos" (1999) co-escrito con Roberto García; "Artefactes" (2003), escrito por José Antonio Portillo y dirigido Carles Alberola," La teua vida en 65 minuts", de Albert Espinosa y dirigido por Carles Alberola, Perfect, de Roberto García i "13", escrito y dirigido por Carles Alberola. El cortometraje "Palomitas" fue estrenado en la filmoteca valenciana en noviembre de 1996. El año 2002 se rodó el segundo cortometraje de la compañía que se titula "Olenska".

También se han realizado las coproducciones "Novecento"," El pianista de l'Oceà" (2001) con Tanttaka Teatroa i 3XTRES, basado en un texto de Alessandro Baricco y dirigida por Fernando Bernués;" 23 Centrímetres" (2000) con Bitò Produccions, texto de Carles Alberola i Roberto García con la dirección de Josep Maria Mestres, y "Al menos no es Navidad", de Carles Alberola, producido por Pentación. También ha colaborado en la producción de "La Bella Helena", de J. Offenbach, con la dirección de Josep Maria Mestres y producido por 3XTRES en Barcelona.

El año 2000, Albena se encarga de la dirección artística y de la producción de la Gala de la III edició dels Premis Max (SGAE-Fundació Autor) realizada en el Teatro de la Maestranza de Sevilla y retransmitida por TVE. El año 2002 forma parte de la V Gala dels Premis Max realizados en el Teatre Principal de València con un fragmento del espectáculo Spot.
Durante 3 años consecutivos se encargó de la realización de la gala de entrega de Premis Ciutat d'Alzira (2002, 2003 i 2004).

Con todos estos trabajos, la compañía realiza habitualmente temporada en las ciudades más importantes del estado como Madrid, Barcelona, València, San Sebastián, Zaragoza, Palma de Mallorca, Bilbao, etc. Albena también participa habitualmente en los festivales, muestras y ferias de teatro entre los que destacamos: Sitges Teatre Internacional, la Fira de Teatre de Tàrrega, la Mostra de Teatre d'Alcoi, la Fira de Teatre de Donostia, la Fira de Teatre de Huesca, el Festival Iberoamericano de Cádiz, el Festival de Teatre Grec de Barcelona, la Mostra d'Autors Contemporanis d'Alacant, el festival de verano Sagunt a Escena, etc.

Des del 2003, Albena es socio fundador de Tornaveu, empresa dedicada a la gestión escénica de cultura y espectáculos, que contempla actividades como la producción de espectáculos de teatro, música y danza, la edición de una revista gratuita de teatro, la distribución de espectáculos, la formación de profesionales de la gestión mediante el programa Gescenic i la gestión del teatro municipal del Ajuntament de València en el barrio Cabanyal / Canyamelar, conocido como Teatre El Musical. Esta sociedad, además de por Albena, està formada por el Teatre Olympia, la Societat Studioh (que antes gestionava el teatro València Cinema) y los profesionales Joan Carles Dauder y Ana Latras.

El 2005, junto con la productora Conta Conta Produccions produce y realiza una serie de humor para televisión valenciana, Canal 9, "Autoindefinits".

También des del 2005, Albena es la encargada de la dirección y coordinación del certament Alzinema, semana del cine y la literatura de Alzira, a petición del Ajuntament d'Alzira. Este certamen fue celebrado por primera vez el 2006, i la figura homenajeada fue el director y realizador Vicente Aranda.

Albena Produccions és una compañía concertada con Teatres de la Generalitat Valenciana y con el INAEM-Ministeri de Cultura para la realización de sus funciones y giras.

És una compañía residente en la Alcúdia, grácias a un convenio con el ayuntamiento de esta población. Recibe el soporte de la Fundació Enric Balaguer y de la editorial Bromera.

Espectacles

Per què moren els pares?
Mandíbula afilada
Joan, el Cendrós
Besos
Paraules en penombra / Palabras en penumbra
Spot
Artefactes / Artefactos
Novecento, el pianista de l'oceà
Currículum
La teua vida en 65 minuts / Tu vida en 65 minutos
Perfect
13
Gosses/Perras
El museu del temps
Museo del Tiempo
Estimada Anuchka
Que tinguem sort!
Art
Mans quietes!
M'esperaràs / ¿Me esperarás?
MidSummer
Kafka i la nina viatgera
Ficció
L'aneguet lleig / El patito feo


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es