Fitxa de espectacle
Companyia: Albena Teatre
Duració: 61'
Estrena: 7 de maig de 2003 en la Casa de Cultura de L'Alcúdia. Versió en castellà, 15 de març en Teatralia, Teatro Pradillo de Madrid.
Autor: Portillo, José Antonio
Direcció escènica: Alberola, Carles
Intèrpret: Cano, Vanessa
Il·luminació: Olcina, Ximo
Espai escènic: Portillo, José Antonio
Espai sonor: Miquel, Dani
Vestuari: Cabedo, Rocío
Realització d'espai escènic: Fet d'Encàrrec
Ajudant de direcció: Vayá, Amparo
Fotografia: Pla, Jordi
Producció: Albena Teatre, Babia Produccions
Dramatúrgia: Alberola, Carles
Ajudant de producció: Aranda, Quique
Producció executiva: Benavent, Toni
Cap tècnic: Orbegozo, Marcos
Realització de il·luminació: Viale, Fabio
"Una hora d'històries quotidianes amb aroma de suspens, por i humor, amb troballes inesperades on l'espectador s'identificarà des del principi. I així, fins el final, a mesura que escolta el vol fràgil de la paraula, sense necessitat de res més. Quina paradoxa! Portar aquests artefactes a escena no va ser la intenció quan van ser creats.
Aquest material escolar va nàixer per apropar els xiquets a la lectura, a l'escriptura i al llibre a través de la seducció plàstica dels artefactes.
Es tracta de material escolar narratiu que pren cos en escena amb la presència d'uns artefactes sobre els quals una actriu va desvelant les històries que hi ha amagades en ells.
Les pauses i els silencis són una part fonamental de l'argument, estan presents en aquest "diàleg de silenci" que s'establirà entre l'espectador i l'objecte-artefacte. Després l'actriu, a través de la paraula, crearà un nexe d'unió entre la mirada de l'espectador i l'objecte".
JOSÉ ANTONIO PORTILLO (Autor)
"Una hora de historias cotidianas con aroma de suspense, miedo y humor, con hallazgos inesperados donde el espectador se identificará desde el principio. Y así, hasta el final, escuchando el vuelo frágil de la palabra, sin necesidad de nada más.
Este material escolar nació para acercar a los niños a la lectura, a la escritura y al libro mediante la seducción plástica de los artefactos.
Se trata de material escolar narrativo que toma cuerpo en la escena con la presencia de unos artefactos sobre los que una actriz va desvelando las historias que hay escondidas en él.
Las pausas y los silencios son una parte fundamental del argumento, estan presentes en este "diálogo del silencio" que se establecerá entre el espectador y el objeto-artefacto. Luego la actriz, a través de la palabra, creará un nexo de unión entre la mirada del espectador y el objeto".
JOSÉ ANTONIO PORTILLO (Autor)
Sala Moratín: 09/12/2003
Centre Cultural Enric Valor Benifaió: 24/10/2004
Teatre Municipal de Benicàssim: 11/12/2004
Centre Teatral Escalante: 29/02/2004
Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es