Xocolatl

Xocolatl

Xocolatl

Xocolatl

Xocolatl

Xocolatl

Xocolatl

Xocolatl

Xocolatl

Xocolatl


Xocolatl

Xocolatl


Xocolatl

Xocolatl


Xocolatl

Xocolatl


Fitxa de espectacle

Xocolatl

Companyia: Volantins


Documents per a consultar en la sala


Fitxa tècnica

Coreografia: Lluna, Laia
Direcció escènica: Escamilla, Leandre, Vilanova Guinot, Manuel
Intèrpret: Clemente, Victor, Etxebarria, Ilargi, Igual, Ferran, Magnieto, Jordi, Magnieto, Lledó, Mateos, Margarida, Pepiol, Josevi
Vestuari: Jankovich, Mima
Producció: Ajuntament de la Vila Joiosa, Xarxa Teatre
So: Carrasco, Ángel


Més dades

Escena 1ª
Arribada dels xocolaters a la plaça amb el seu carret ambulant per a vendre xocolata. Els xocolaters primer que res comencen a contar la història de com els humans furtaren la beguda sagrada als Déus prehispànics de Latinoamérica.

Escena 2ª
Arribada del déu Sol i la deessa Terra que vivien dalt d'un arbre bevent xocolata.

Escena 3ª
Xitic Xamà, un dels xamans més famosos dels humans puja on viuen els Déus a donar-los les gràcies per haver creat el món. En provar la seua beguda sagrada decideix furtar-los-la perquè gaudiren d'ella els humans.

Escena 4ª
Els Déus en adonar-se'n que Xitic els ha furtat la planta del cacau li envien les Bessones Divines per recuperar-la. Xitic, amb enganys, se'n fugirà de l'encant de les Bessones Divines i continuarà el seu camí cap a la terra.

Escena 4ª
Els guerrers asteques jaguar i àguila agafen presoner Xitic i el porten davant de Moctezuma.Escena 5ª
L'emperador asteca Moctezuma perdona la vida a Xitic i el nomena el seu xocolater. Però la beguda sagrada dels Déus sols la poden beure l'emperador i els seus convidadts.

Escena 6ª
Hernán Cortés desembarca en Mexicatl i és convidat per Moctezuma a beure xocolata. Hernán Cortés mata Moctezuma, derrota els exercits asteques i s'emporta a Xitic cap a Espanya amb la seua planta de cacau.

Escena 7ª
L'emperador Carles V i la seua muller, Isabel de Portugal, proven la xocolata i decideixen que aquella beguda sagrada dels Déus sols la poden beure la monarquia i la noblesa espanyola.

Escena 8ª
150 anys després els mercaders aconseguiren furtar la recepta a la monarquia espanyola i començaren a fabricar i vendre la xocolata a tot el món.

Escena 9ª
Xitic, més de mil anys després d'haver furtat el cacau als Déus havia aconseguit portar-lo a tots els humans. Vell, però satisfet, es va morir.

Escena 10ª
Els xocolaters ensenyen la fórmula màgica que els xiquets poden repetir per aconseguir que Xitic Xamà es torne a aparéixer carregat de xocolata per a tots ells.


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es