Fitxa de espectacle
Companyia: Amores Grup de Percussió, Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat, Patas Arriba
Duració: 65' (sin descanso)
Estrena: 28 de Abril de 2002 en el festival Dansa València
Coreografia: Noales, Asun, Sagardoy, Arantxa
Ballarí/na: Noales, Asun, Sagardoy, Arantxa
Il·luminació: Gutiérrez, Camilo
Espai escènic: Bolta, Salvador
Espai sonor: Salvador, Jesús "Chapi"
Vestuari: Monleón, Maribel, Peydró, Maribel
Disseny gràfic: Bolta, Salvador
Fotografia: Antón, Germán, Falgás, Maque
Col·laboració: Ajuntament de Torrent, Ajuntament d'Elx
Producció: Amores Grup de Percussió, Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat, Institut Valencià de la Música (IVM)
Intèrpret musical: Amores Grup de Percussió, Ballester, Pau, García, Àngel, Salvador, Jesús "Chapi"
Direcció artística: Amores Grup de Percussió, Noales, Asun, Sagardoy, Arantxa
Distribució: Ana Sala. Distribució i comunicació en arts escèniques, ASSAM. Distribución en Artes Escénicas
Regiduria: Juan, Ángel de
Maquinària: Juan, Ángel de
Producció executiva: Martín, Mariví
Direcció musical: Salvador, Jesús "Chapi"
So: Sanchis, Benja
Els instruments de percussió, la dansa i el pols de la sang són els protagonistes d'este espectacle, espontani en essència, que ret homenatge a la feminitat de la dona i al seu important paper en els annals de la història. En "Tinajas", la música cobra valors afegits, retracta, evoca sentiments, provoca passions per relació o per vivències.
A través de la immensa gamma de sonoritats que oferix la percussió i en un intent de mirar cap al passat en busca de la nostra primera identitat, "Tinajas" establix parallelismes entre l'estètica melismàtica de l'herència àrab i certs matissos de contemporaneïtat que cavalquen entre l'ètnic i la més transgressora de les vantguàrdies.
Així doncs, esta ceremonia en constant evocació al Magreb i la Índia com a punts de confluència de la cultura mediterrània, utilitza elements rítmics africans com les marimbes, llavors, cuirs, etc., engalavernats amb les nostres gerres, testos, etc., i maquillats pels sons portats de l'Índia.
En un intent d'abordar el pols frenètic en clau de dansa, amb la seua interpretació, la fusió "Amores-Patas Arriba" pretén impulsar la intercomunicació cultural.
Los instrumentos de percusión, la danza y el pulso de la sangre son los protagonistas de este espectáculo, espontáneo en esencia, que rinde homenaje a la feminidad de la mujer y a su importante papel en los anales de la historia. En Tinajas, la música cobra valores añadidos, retrata, evoca sentimientos, provoca pasiones por relación o por vivencias.
A través de la inmensa gama de sonoridades que ofrece la percusión y en un intento de mirar hacia el pasado en busca de nuestra primera identidad, "Tinajas" establece paralelismos entre la estética melismática de la herencia árabe y ciertos matices de contemporaneidad, cabalgando entre lo étnico y la más transgresora de las vanguardias.
Así pues, esta ceremonia en constante evocación al Magreb y la India como puntos de confluencia de la cultura mediterránea, utiliza elementos rítmicos africanos como las marimbas, semillas, cueros, etc., ensamblados con nuestros jarrones, macetas, etc., y maquillados por los sonidos traídos de la India.
En un intento de abordar el pulso frenético en clave de danza, con su interpretación, la fusión "Amores-Patas Arriba" pretende impulsar la intercomunicación cultural.
Teatre Rialto: 09/01/2003
Teatre Rialto: 09/01/2003
Teatre Rialto: 09/01/2003
Teatre Rialto: 28/04/2002
Teatre Rialto: 28/04/2002
Teatre Rialto: 28/04/2002
Teatre Romà de Sagunt: 20/08/2003
Teatre Romà de Sagunt: 20/08/2003
Teatre Romà de Sagunt: 20/08/2003
Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es