Direcció: Molí de Canyars, 7
Població: Carpesa
C.P.: 46016
Telèfon: 96 185 94 74 / 676 25 89 82
E-Mail: amores@amoresgrupdepercussio.com
Web: http://www.amoresgrupdepercussio.com
Documents per a consultar en la sala
Fitxa tècnica
Direcció: Ballester, Pau; García, Ángel; Salvador, Jesús "Chapi"
Detalls
AMORES GRUP DE PERCUSSIÓ. Fundat l'any 1989, està integrat per Pau Ballester, Ángel García i Jesús Salvador "Chapi".
En la seua dilatada trajectòria ha desenvolupat un paper decisiu en l'evolució de la música per a percussió a Espanya i ha estrenat gran part de l'obra escrita per a percussió i composició dedicades al grup.
Importants solistes de renom internacional com S. Gualda (França), J. Vicente (Espanya), M. Burrit (EUA), PAQ (Alemanya), N. Rosauro (el Brasil), Duo Contemporain (Holanda), K. Hathaway (Anglaterra), J. Iborra (Espanya), E. Sejourne (França), Anders Astrand (Suècia), Carles Santos, Llorenç Barber, Juanjo Guillem, Angel Frette (l'Argentina) etc. han collaborat amb el grup.
AMORES ha actuat en nombroses ciutats espanyoles i europees així com a EUA, el Brasil, l'Argentina, l'Uruguai, Taiwan i Corea del Sud, dins dels més importants festivals de percussió i música contemporània i ha rebut nombrosos elogis de la crítica especialitzada. Ha realitzat gravacions, tant discogràfiques com per a la ràdio i la televisió i ha sigut invitat a participar en la Convención Internacional de Percusión de Columbus (1993) i Orlando (1998) organitzada per la Percussive Arts Society, així com en la PAS Euromeeting de París (2000), Sofia (2001) i Seoul Drum Festival (Corea) 2002.
Des de l'any 1994 AMORES ostenta el consell rector de la PAS-Spain Chapter.
En l'actualitat és grup resident del Palau de la Música de València, on realitza anualment un cicle de concerts de percussió.
En febrer de l'any 2000 va estrenar a Espanya juntament amb l'Orquesta de Valencia "Flow me flow what you call time" de T. Takemitsu i va compondre "Fénix" per encàrrec de la companyia de dansa de Vicente Sáez, pel qual va rebre el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana 2000 A LA MILLOR MÚSICA ORIGINAL. En novembre d'aquest mateix any va realitzar la música de "El Latido del Tiempo", espectacle multimèdia creat per a la inauguració del Museu de les Ciències Príncipe Felipe.
En l'any 2000, va estrenar en el festival Dansa València l'espectacle "Tinajas" juntament amb la companyia de dansa contemporània Patas Arriba i el músic de Bangladesh Sazed Ul Alam. L'espectacle ha estat de gira per tota Espanya i Europa en els anys 2003, 2004 i 2005 i va ser nominat a quatre Premis de les Arts Escéniques de la Generalitat Valenciana 2002, de les quals van aconseguir el Premi a la Millor Música Original, composició de Jesús Salvador, Chapi. Aiximateix, Chapi va ser finalista als Premios Max de la SGAE (Fundació Autor) per aquesta música.
Entre els seus treballs, en l'any 2003 i 2004 trobem l'estrena de l'òpera "Lisístrata" de Carles Santos, dins de la II Bienal de Valencia, els concerts del Cicle de Percussió del Palau de la Música de València, l'estrena de "Tinajas" a Corea del Sud i a Puerto Rico, en els respectius festivals internacionals de percussió, un cicle de concerts a l'Auditorio Nacional de Madrid, l'exhibició de "Tinajas" a Bèlgica així com l'estrena absoluta de diversos treballs dedicats al propi grup i la celebració del seu XV aniversari al Palau de la Música de València el dia 31 d'octubre.
En l'any 2005 AMORES va continuar amb el seu cicle de concerts en el Palau de la Música de València, amb actuacions en diferents localitats espanyoles, la gira de "Tinajas" (amb una presència rellevant al Festival Madrid en Danza) i el concert amb Llorenç Barber dins del festival València Escena Oberta (VEO), en febrer de l'any 2005. En març actuaren en la Gala de Entrega dels Premis d'Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana (Teatro Principal) i en maig protagonitzaren un cicle de sis concerts, repàs de tota la seua trajectòria, en el Festival Paralelo de las Artes de Monterrey (México).
A més de en la producció de Drumcuts, divertiment per a percussió, fustes i saltimbanqui (incursió en el concepte de teatre instrumental de Mauricio Kagel), que es va estrenar en setembre de 2005 en el Teatre Arniches d'Alacant, dins del Festival de Música Contemporánea, coproduït amb el IVM i la Fundació VEO de l'Ajuntament de València, en aquest any treballaren en la composició musical i interpretació en directe de la producció de Teatres de la Generalitat Valenciana, "Ubú", amb Bambalina, Estudio Paco Bascuñan i Jácara Teatre. Per la direcció musical d'aquest espectacle Jesús Salvador, Chapi, ha sigut nominat finalista als Premis Max 2005 i ha guanyat el Premi de les Artes Escéniques de la Generalitat Valenciana per la millor música original per a espectacle escènic.
En l'any 2006, van continuar amb la seua gira de concerts de percussió contemporània, inclòs el cicle anual en el Palau de la Música de València, la gira DrumCuts que els va portar al I Festival de Percusión de Cataluña i al XXIX FITEI d'Oporto (Portugal) i amb la gira de l'espectacle de música i dansa "Tinajas".
En maig de l'any 2007 va presentar en el festival de música contemporània "Les Musiques" de Marsella (França), organitzat pel GMEM, el seu nou programa de percussió de peces entre el segle XX i el segle XXI. En setembre de l'any 2007, el grup va estrenar, juntament amb Spanish Brass Luur Metalls, l'obra "Cosmogonia", escrita pel compositor valencià Daniel Flors per a trio de percussió i quintet de metalls, dins del Festival de Música contemporània d'Alacant.
En febrer de l'any 2008, el grup va estrenar en el festival VEO de València el seu nou treball de fusió entre la percussió i el break dance, amb "Supremos: callejón sin salida".
En juny de l'any 2008, va participar en el Festival Rabat África organitzat per la Fundación Orienta-Occidente i l'Instituto Cervantes del Marroc i en el mes de juliol actuaren, un any més, en el festival Sagunt a Escena que organitza Teatres de la Generalitat Valenciana.
Parallelament, al llarg de l'any 2007 i del 2008 han continuat de gira per tot Espanya amb diferents concerts i programes eclèctics de percussió contemporània, entre els que destacan diverses estrenes d'obres en el Palau de la Música de València.
AMORES toca amb instruments de NP i REMO.
Discografia: "Vivencias" (1998), "Amores/Cage" (2000), "Amores/Llorenç Barber" (2001), "Tinajas" (2003) i "Fénix" (2004).
L'efemèride del seu vintè aniversari es celebra amb un cicle de concerts el fil conductor dels quals és la innovació. Cicle presentat en novembre de l'any 2008 en el Club Diario Levante de València.
El recorregut té lloc en espais com la Sala Octubre Centre de Cultura Contemporània, el Palau de la Música, l'Auditori de Torrent i el Club Diario Levante.
En abril de l'any 2009, ofereixen un concert de percussió amb l'Orquesta de Valencia amb l'estrena de AMOREXX composta per Andrés Valero en el Palau de la Música. En el claustre de la Universitat de València, a proposta de l'IVM, interpretaran "Las bodas de Stravinsky" amb el Cor de la Generalitat.
El cicle es clausurarà en maig amb l'exposició "La missió Dakar-Djibouti i el fantasma d'Àfrica" amb un concert en el MUVIM i dos concerts en el Museu de la Beneficiència gràcies al Servei d'Assistència i Recursos Culturals de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València.
Estranaran a Espanya una peça de "Stockhausen" juntament amb el grup Neopercusión, així com diferents estrenes de compositors espanyols dedicats al grup i seguiran de gira amb el seu espectacle "Callejón sin salida". Publicaran un libro sobre su trajectòria.
Compten amb el recolzament institucional de l'IVM (Institut Valencià de la Música), l'INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música), el Palau de la Música de Valencia i el SARC i la collaboració de l'entitat privada NP Drums.
AMORES GRUP DE PERCUSSIÓ. Fundado en 1989, está integrado por Pau Ballester, Ángel García y Jesús Salvador "Chapi".
En su dilatada trayectoria ha desarrollado un papel decisivo en la evolución de la música para percusión en España, estrenando gran parte de la obra escrita para percusión y composiciones dedicadas al grupo.
AMORES toma su nombre de la obra homónima de John Cage, compositor que ha ejercido una fuerte influencia en el grupo y a quien homenajeó en el Festival de Otoño de Madrid (1991) contando con su presencia.
Importantes solistas de renombre internacional como S. Gualda (Francia), J. Vicente (España), M. Burrit (USA), P.A.Q. (Alemania), N. Rosauro (Brasil), Dúo Contemporain (Holanda), K. Hathway (Inglaterra), J. Iborra (España), E. Sejourne (Francia), Anders Astrand (Suecia), Carles Santos, Llorenç Barber, Juanjo Guillem, Angel Frette (Argentina) etc. han colaborado con el grupo.
AMORES ha actuado en numerosas ciudades españolas y europeas así como en EEUU, Brasil, Argentina, Uruguay, Taiwán y Corea del Sur, dentro de los más importantes festivales de percusión y música contemporánea, recibiendo
numerosos elogios de la crítica especializada. Ha realizado grabaciones, tanto discográficas como para radio y televisión y ha sido invitado a participar en la Convención Internacional de Percusión de Columbus (1993) y Orlando (1998) organizada por la Percussive Arts Society, así como en la P.A.S. Euromeeting de París (2000), Sofía (2001) y Seoul Drum Festival (Corea) 2002.
Desde 1994 AMORES ostenta el consejo rector de la P.A.S.- Spain Chapter.
En la actualidad es grupo residente del Palau de la Música de Valencia, donde realiza anualmente un ciclo de conciertos de percusión.
En febrero de 2000 estrenó en España junto con la Orquesta de Valencia "From me flow what you call time" de T.Takemitsu y compuso "Fénix" por encargo de la compañía de danza de Vicente Sáez, por el que recibió el Premio de las Artes Escénicas de la Generalitat Valenciana 2000 A LA MEJOR MÚSICA ORIGINAL. En noviembre de ese mismo año realizó la música de "El Latido del Tiempo", espectáculo multimedia creado para la inauguración del Museo de las Ciencias Príncipe Felipe.
En 2002, estrenó en el festival Dansa València el espectáculo "Tinajas" junto con la compañía de danza contemporánea Patas arriba y el músico de Bangladesh Sazed Ul Alam. El espectáculo ha estado en gira por toda España y Europa en 2003, 2004 y 2005, y fue nominado a cuatro Premios de las Artes Escénicas de la Generalitat Valenciana 2002, de los que consiguieron el Premia a la Millor Música Original, composición de Jesús Salvador, Chapi. Asimismo, Chapi fue finalista a los Premios Max de la SGAE (Fundación Autor) por esta música.
Entre sus trabajos, en 2003 y 2004 figuraron el estreno de la ópera "Lisístrata" de Carles Santos, dentro de la II Bienal de Valencia, los conciertos del Ciclo de Percusión del Palau de la Música de Valencia, el estreno de "Tinajas" en Corea del Sur y en Puerto Rico, en sendos festivales internacionales de percusión, un ciclo de conciertos en el Auditorio Nacional de Madrid, la exhibición de "Tinajas" en Bélgica así como el estreno absoluto de varios trabajos dedicados al propio grupo y la celebración de su XV aniversario en el Palau de la Música de Valencia el día 31 de octubre.
En 2005 AMORES continuó con su ciclo de conciertos en el Palau de la Música de Valencia, con actuaciones en diferentes localidades españolas, la gira de "Tinajas" (con una presència relevante en el Festival Madrid en Danza) y el concierto con LLorenç Barber dentro del Festival València Escena Oberta (VEO), en febrero 2005. En marzo actuaron en la Gala de Entrega de los Premios de Artes Escénicas de la Generalitat Valenciana (Teatro Principal) y en mayo protagonizaron un ciclo de sis conciertos, repaso de toda su trayectoria, en el Festival Paralelo de las Artes de Monterrey (México).
Además de en la producción de Drumcuts, divertimento para percusión, maderas y saltimbanqui (incursión en el concepto de teatro instrumental de Mauricio Kagel), que se estrenó en septiembre de 2005 en el Teatro Arniches de
Alicante, dentro del Festival de Música Contemporánea, co-producido con el IVM y la Fundación VEO del Ayuntamiento de Valencia, en este año trabajaron en la composición musical e interpretación en directo de la producción de Teatres de la Generalitat Valenciana, "Ubú", con Bambalina, Estudio Paco Bascuñán y Jácara Teatre. Por la dirección musical de este espectáculo Jesús Salvador "Chapi" ha sido nominado finalista a los PREMIOS MAX 2005 y ha ganado el Premio de las Artes Escénicas de la Generalitat Valenciana por la mejor música original para espectáculo escénico.
En 2006, continuaron con su gira de conciertos de percusión contemporánea, incluido el ciclo anual en el Palau de la Música de Valencia, la gira de DrumCuts que les llevó al I Festival de Percusión de Cataluña y al XXIX FITEI de Oporto (Portugal) y con la gira del espectáculo de música y danza "Tinajas".
En mayo de 2007 presentó en el festival de música contemporánea "Les Musiques" de Marsella (Francia), organizado por GMEM, su nuevo programa de percusión de piezas entre el segle XX y el segle XXI. En septiembre de 2007, el grupo estrenó, junto con Spanish Brass Luur Metalls, la obra "Cosmogonía", escrita por el compositor valenciano Daniel Flors para trío de percusión y quinteto de metales, dentro del Festival de Música contemporánea de Alicante.
En febrero de 2008, el grupo estrenó en el Festival VEO de Valencia su nuevo trabajo de fusión entre percusión y break dance, con "Supremos: callejón sin salida".
En junio de 2008, participaron en el Festival Rabat África, organizado por la Fundación Oriente- Occidente y el Instituto Cervantes de Marruecos y en el mes de julio actuaron, un año más, en el Festival Sagunt a Escena que organiza Teatres de la Generalitat Valenciana.
Paralelamente, a lo largo del 2007 y 2008 han continuado girando por toda España con diferentes conciertos y
programas eclécticos de percusión contemporánea, entre los que destacan varios estrenos de obras en el Palau de la Música de Valencia.
AMORES toca con instrumentos de NP y REMO.
Discografía: VIVENCIAS (1998), AMORES/CAGE (2000), AMORES/LLORENÇ BARBER (2001), TINAJAS (2003) y FENIX (2004).
La efeméride de su veinte cumpleaños se festeja ofreciendo un ciclo de conciertos cuyo hilo conductor es la innovación. Ciclo presentado en noviembre de 2008 en el Club Diario Levante de Valencia.
El recorrido tiene lugar en espacios como la Sala Octubre Centre de Cultura Contemporànea, el Palau de la Música, el Auditori de Torrent y el Club Diario Levante.
En abril de 2009, ofrecen un concierto de percusión con la Orquesta de Valencia con el estreno de AMOREXX compuesta por Andrés Valero en el Palau de la Música.
En el claustro de la Universitat de València, a propuesta del IVM, interpretarán "Las bodas de Stravinsky" con el Coro de la Generalitat.
El ciclo se clausurará en mayo con la exposición "La missió Dakar-Djibouti i el fantasma d'Àfrica" con un concierto en el MUVIM y dos conciertos en el Museu de la Beneficiència gracias al Servicio de Asistencia y Recursos Culturales del Área de Cultura de la Diputación de Valencia.
Estrenarán en España una pieza de "Stockhausen" junto al grupo Neopercusión, así como diferentes estrenos de compositores españoles dedicados al grupo y seguirán de gira con su espectáculo "Callejón sin salida".
Publicarán un libro sobre su trayectoria.
Cuentan con el apoyo institucional del IVM (Instituto Valenciano de la Música), el INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música,) el Palau de la Música de Valencia y el SARC y, la colaboración de la entidad privada NP Drums.
Espectacles
Tinajas
Drumcuts
Percutint
El Latido del Tiempo
Callejón sin salida
Electra Drums
El mal vino
La Brama en concert: A la nostra manera
Elektra Drums
ELECKTRA DRUMS