El testament de María
El testament de María
El testament de María
El testament de María
El testament de María
El testament de María
El testament de María
El testament de María
El testament de María
El testament de María

Fitxa de espectacle

El testament de María

Companyia: La Dependent
Duració: 70 min
Estrena: 2013, Walter Kerr Theatre de Nova York


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala


  Fitxa tècnica

  Direcció: Ballester, Jordi
  Adaptació: Herrero, Ricardo
  Intèrpret: Miralles, Pepa
  Il·luminació: Vélez, Luís
  Espai escènic: Los reyes del mambo
  Vestuari: Martínez, Pilar
  Fotografia: Grau, Paco
  Versió: Ballester, Jordi
  Vídeo: Panda Creatiu
  Composició musical: Paniagua, Luis
  Text escènic: Tóibí, Colm


  Més dades

  Colm Tóibín, l'autor d'EL TESTAMENT DE MARIA, es posa a la pell de Maria, la mare de Jesús. Una nova visió de la història bíblica, però des de la faceta més humana, més mare i més moral de la Verge Maria.

  En aquesta obra, les paraules de Maria són les d'una mare que rememora amb melangia, i ombrívola incomprensió, el seu fill i aquells que l'acompanyaven. Records que conformen un retrat inoblidable de la dona i els temps convulsos que va viure, amb episodis amb embromats de misteri, miracles per a alguns, que van culminar en una tragèdia que ha marcat la història de la humanitat: la mort de Jesús, la mort del fill.

  Temps després de la mort del seu fill, Maria de Natzaret passa els darrers anys de vida a Efes -una de les dotze ciutats de Jònia i que hui forma part de Turquia-, on rep constantment la visita de dos homes que deixaran per escrit el relat que sacsarà el món.
  Una nit qualsevol Maria es confessa a la deessa Àrtemis, amb la dolorosa necessitat de recordar tot allò que va succeir, amb l'obligació de reviure el trencament d'una mare, d'una dona que no pot, ni podrà, dormir mai més pel pes de tot allò que no va fer.

  Enllça per a la visualització del Teaser:
  1. https://youtu.be/gHjEXp1A7-g
  2. https://youtu.be/eNR8BebksuM
  3. https://youtu.be/7Bh3-4dDUSs

  Colm Tóibín, el autor del TESTAMENTO DE MARIA, se posa a la piel de Maria, la madre de Jesús. Una nueva visión de la historia bíblica, pero desde la faceta más humana, más madre y más moral de la Virgen Maria.

  En esta obra, las palabras de Maria son las de una madre que rememora con melancolía, y sombría incomprensión, su hijo y aquellos que lo acompañaban. Recuerdos que conforman un retrato inolvidable de la mujer y los tiempos convulsos que vivió, con episodios envueltos de misterio, milagros para algunos, que culminaron en una tragedia que ha marcado la historia de la humanidad: la muerte de Jesús, la muerte del hijo.

  Tiempo después de la muerte de su hijo, Maria de Nazaret pasa los últimos años de vida en Éfeso -una de las doce ciudades de Jònia y que hoy forma parte de Turquía-, donde recibe constantemente la visita de dos hombres que dejarán por escrito el relato que zarandeará el mundo.
  Una noche cualquier María se confiesa a la diosa Artemisa, con la dolorosa necesidad de recordar todo aquello que sucedió, con la obligación de revivir la rotura de una madre, de una mujer que no puede, ni podrá, dormir nunca más por el peso de todo aquello que no hizo.

  Enlace para la visualización de Teaser:
  1.https://youtu.be/gHjEXp1A7-g
  2. https://youtu.be/eNR8BebksuM
  3. https://youtu.be/7Bh3-4dDUSs


  Representacions

  Centre Cultural d'Alcoi: 05/06/2019
  Sala Off: 19/04/2019
  Teatre Micalet: 10/10/2019
  Casa de cultura de Xàbia: 05/10/2019
  Teatre Calderón d'Alcoi: 28/02/2020
  Espai Inestable: 03/03/2020


  Logo Culturarts

  Plaça Viriato s/n · 1er. pis
  46001 València
  Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
  biblioteca_teatre@ivc.gva.es
  fmedina@ivc.gva.es