Ricardo II

Imatge d'alta resolució

Ricardo II

Imatge d'alta resolució

Ricardo II

Imatge d'alta resolució


Ricardo II

Imatge d'alta resolució


Fitxa de espectacle

Ricardo II

Companyia: Teatres de la Generalitat
Duració: 2 h. 15 min.
Estrena: Teatre Rialto, 9 de desembre de 1998


Documents per a consultar en la sala


Fitxa tècnica

Autor: Shakespeare, William
Traducció: Pujante, Ángel Luis
Direcció escènica: Daumas, Adrián
Intèrpret: Armendáriz, Joan, Cappa, Sergio, Elejalde, Israel, Estal, Tomás del, Faci, Claudia, Garu, José, Maestre, Francisco, Martínez, Antonio, Ortiz, Eleazar, Rojas, Rafael, Sánchez, Alejandro, Sariego, Fran, Serrada Yagüe, Ramón, Vega, Amparo
Il·luminació: Montesinos, Gloria
Espai escènic: Moreno, Pedro
Vestuari: Moreno, Pedro
Realització d'espai escènic: Altamira, S. L.
Ajudant de direcció: Blanco, Carmelo
Producció: Daumas, Adrián, El Foro Espectáculos, Teatres de la Generalitat
Sastreria: Castro, Carmen
Música: Conde, Marcos R.
Cap de producció: García, David
Ajudant d'espai escènic: Garrigós, Rafael
Ajudant de producció: Orovio, Olvido
Cap tècnic: Perdiguero, Luis
Ajudant de vestuari: Rodrigo, Ana


Més dades


Primera part
El Rei RICARD II crida davant ell el seu cosí ENRIC DE LANCASTER i TOMAS MOWBRAY, DUC DE NORFOLK, per a escoltar els càrrecs que ENRIC té contra MOWBRAY que l'acusa d'haver-se apropiat indegudament del pressupost militar i d'haver format part del complot en la mort de l'oncle del Rei, el DUC DE GLOUCESTER. RICARD II permet els adversaris s'enfrontar-se en duel, però abans que cap dels dos mora, RICARD II interromp el duel i desterra MOWBRAY per a sempre i a ENRIC durant sis anys. Al desterrament d'ENRIC DE LANCASTER segueix una malaltia mortal de son pare, JOAN DE GANTE, DUC DE LANCASTER.
Dels llavis agonitzants de JOAN DE GANTE, RICARD II escolta acusacions del seu malbaratament i del seu desgovern, i profetitza que el regne patirà pel seu govern pèssim i la seua corrupció. Just després la mort de JOAN DE GANTE, RICARD II expropia els seus diners i els seus béns, malgrat les airades protestes del seu oncle el DUC DE YORK, que li adverteix que pertanyen a ENRIC. El Rei justifica la seua acció per la urgència de recaptar diners per a dur a terme una guerra contra IRLANDA. Açò dóna motius a ENRIC per tornar de l'exili imposat i poder reclamar els seus drets d'herència.

Segona part
RICARD II torna d'IRLANDA cap a GAL·LES, on espera trobar-se amb un gran exèrcit gal·lés, però l'exèrcit s'ha dispersat, ja que havien sentit rumors que el Rei RICARD II havia mort i que ENRIC havia executat BUSHY i GREEN, favorits de RICARD II.El Rei abandonat es refugia al castell de Flint, però és descobert ben aviat per ENRIC. Encara que ENRIC diu haver retornat de l'exili només per a reclamar els seus drets com a DUC DE LANCASTER, fa presoner el Rei RICARD II i el condueix a Londres. En una sessió del parlament, RICARD II s'enfronta cara a cara amb ENRIC. RICARD és denunciat oficialment pels seus crims contra l'estat i és obligat a abdicar públicament com a Rei. ENRIC anuncia la seua pròpia coronació.
L'autoproclamat ENRIC IV, envia RICARD II a un altre castell. El rei destronat és assassinat per EXTON. ENRIC IV, per a eximir la seua responsabilitat, el desterra per regicidi, i anuncia llavarà la taca de les seues mans culpables amb un viatge a Terra Santa.


Representacions

Teatre Rialto: 09/12/1998


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es