Fitxa de espectacle

Sal de piedra

Companyia: Compañía de Danza María Carbonell
Duració: 45 min
Estrena: 22 de diciembre de 2007 en el Auditorio de Paiporta


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala

  • V2104 DVD Programa La Nau 54: Enrique IV, Court miracles de cirque, [...]
  • 108/5 Sal de Piedra
  • V2176 2 dvd: Fragmentos Dansa València 2008: Lanònima Imperial, [...]
  • V2334 DVD La Nau Programa 88: Exercicis d'amor, Sal de Piedra, Mi [...]
  • V2671 Grabació [...]
  • DT/2738 Dossier [...]

Fitxa tècnica

Coreografia: Carbonell, María, Garnika, Ion
Direcció coreogràfica: Carbonell, María, Garnika, Ion
Ballarí/na: Blasco Gutiérrez, Sara, Carbonell, María, Estellés Carrasco, Mar, Jiménez Nadal, Mar, Jover, Dolma, Martí, Abel, Pinillos, Juan
Il·luminació: Blasco, Michel, Ramos, Yahvé
Vestuari: Monleón, Maribel, Peydró, Maribel
Fotografia: Pagán, Alejandro


Més dades

Este treball de la Compañía María Carbonell té voluntat de donar eixida a una inquietud antropològica.

L'obra que ara ens ocupa és un pas avant en esta línia de treball: si els altres espectacles han sigut fonamentalment descriptius, contemplatius, en comunió si es vol, ara ens atrevim ja a donar respostes; si aquells procuraven la trobada de l'espectador en la seua intimitat i convertien la nostra intimitat en espectacle, este nou treball busca l'espectador com a col·lectivitat; si ens hem preocupat per l'home com a individualitat, ara ho fem per l'individu com a ésser social. Ens preocupa prendre una postura crítica envers la faceta social de l'ésser humà perquè, si mantenim la vocació de sinceritat, no podem sinó encertar a entristir-nos per la contemplació d'una civilització deserta d'humanitat.

Davant d'esta devastació del món humà, "Sal de piedra" (Maria i la civilització) posa l'accent en la urgència de trobar persones sàvies que ens instruïsquen, grans mestres que ens ensenyen estratègies, tècniques. Necessitem savis en eixos coneixements que hem oblidat, instructors que ens ajuden a recuperar eixes facetes de nosaltres que ens caracteritzaven com a humans i que hem perdut... però on són eixos gurus que tant necessitem trobar? La nostra resposta tal vegada pot paréixer sorprenent: en els infants, en tots els infants. És per això que este projecte crític fructifica en un espectacle infantil... en aparença.Este trabajo de la Compañía María Carbonell tiene una voluntad de dar salida a una inquietud antropológica.

La obra que ahora nos ocupa supone un paso adelante en esta línea de trabajo: si los otros espectáculos han sido fundamentalmente descriptivos, contemplativos, en comunión si se quiere, ahora nos atrevemos ya a dar respuestas; si aquellos procuraban el encuentro del espectador en su intimidad, convirtiendo en espectáculo nuestra propia intimidad, este nuevo trabajo busca al espectador como colectividad; si nos hemos preocupado por el hombre como individualidad, ahora lo hacemos por el individuo como ser social.
Nos preocupa tomar una postura crítica para con la faceta social del ser humano porque si mantenemos nuestra vocación de sinceridad, no podemos por menos que acertar a entristecernos por la contemplación de una civilización desierta de humanidad.

Frente a esta devastación de lo humano "Sal de Piedra" (María y la civilización) pone el acento en la urgencia de encontrar personas sabias que nos instruyan, grandes maestros que nos enseñen estrategias, técnicas. Necesitamos sabios en esos conocimientos para nosotros olvidados, instructores que nos ayuden a recuperar esas facetas de nosotros que nos caracterizaban como humanos y que hemos perdido... pero ¿dónde están esos gurús que tanto nos urge encontrar? Nuestra respuesta tal vez parezca sorprendente: en los niños, en todos los niños. Por ello, este proyecto crítico fructifica en un espectáculo infantil... en apariencia.


Representacions

Teatre Talia: 28/04/2008
TEM Teatre El Musical: 28/03/2008
Gran Teatre Antonio Ferrandis: 08/03/2009


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es