Fitxa de companyia

Compañía de Danza María Carbonell

Direcció: Cádiz, 54 - 1º
Població: Valencia
C.P.: 46006
Telèfon: 685 509 834
E-Mail: mcarbone@telefonica.net
Web: http://www.ciamariacarbonell.com


Detalls


La companyia naix després de molts intents i d'un procés molt llarg de coreografies de petit format com ara "Newton", "Suite Home", "Detrás de ti", "Sola", "Metamorfosis", juntament amb projectes interessants d'investigació anuals com va ser el cas de "Laboratori" de 1997 a 1999 i "Jardí de creació" l'any 2003, en què un dels objectius era assolir un llenguatge coreogràfic amb persones que adaptaven i incrementaven els elements més significatius de diverses arts a este llenguatge.
El segon objectiu era formar i preparar ballarins capaços de fer tot açò i crear, així, la Compañía de Danza María Carbonell.
De tot açò va nàixer el primer treball de gran format: "Origen". Coreografia que parla del patrimoni universal dels sentiments a través de la llum i el paper que té en el desenvolupament de la vida i la mort, amb el trasbals d'energia que torna a l'univers i, així, tanca el cicle.
2003 "Origen", a la memòria dels meus pares.
2004 "Extrems"(petit antull de la vida), les llàgrimes poden ser onades i la catàstrofe es canalitza en poesia.
Seleccionada en el Primer Certamen Coreogràfic de Sevilla.
2005 "Olores", les olors ens guien a la recerca d'una essència que crec ja perduda.
Semifinalista en el V Certamen Internacional de Coreografia, Burgos-Nova York, 26 de juliol del 2006.
Seleccionada en el IV Certamen Coreogràfic de Galícia el 25 de novembre del 2006. Ajuda de l'Ajuntament de València i de Teatres de la Generalitat.
2006 "Magnifying sheet", espectacle de format mitjà que parla d'una dona d'edat madura. Ajuda de l'Ajuntament de València.
2007 "Sal de piedra", espectacle infantil màgic que parla sobre la recerca de la saviesa. Ajuda de l'Ajuntament de València i de Teatres de la Generalitat.
Estes cinc obres clouen una etapa com a aprenent de la vida.


La Compañía surge después de muchos intentos y de un proceso muy largo de coreografías de pequeño formato, tales como... "Newton", "Suite Home", "Detrás de ti", "Sola", "Metamorfosis", junto a proyectos interesantes de investigación anuales como "Laboratori" de 1997 a 1999 y "Jardí de Creació" 2003, donde uno de los objetivos era obtener un lenguaje coreográfico con personas de diferentes Artes adaptando e incrementando lo mas significativo a este lenguaje.
El segundo objetivo era formar y preparar unos bailarines capaces de hacer todo esto y crear así la Compañía de Danza María Carbonell.
De todo esto surgió el primer trabajo de gran formato "Origen". Coreografía que habla del patrimonio universal de los sentimientos, a través de la luz y su papel en el desarrollo de la vida y la muerte, con el trasiego de energía de vuelta al universo cerrando así el ciclo.
2003 "Origen", a la memoria de mis padres.
2004 "Extremos"(Pequeño Antojo de la Vida), las lágrimas pueden ser olas y la catástrofe se canaliza en poesía.
Seleccionada en el I Certamen Coreográfico de Sevilla.
2005 "Olores", nos guían los olores en busca de una esencia que creo tan perdida.
Semifinalista en el V Certamen Internacional de Coreografía, Burgos - New York, 26 de Julio de 2006. Seleccionada en el IV Certamen Coreográfico de Galicia, el 25 de noviembre de 2006. Ayuda del Ayuntamiento de Valencia y de Teatres de la Generalitat.
2006 "Magnifying sheet", espectáculo de formato medio, habla de una mujer de edad madura. Ayuda del Ayuntamiento de Valencia.
2007 "Sal de Piedra", infantil mágico que habla sobre la búsqueda de la sabiduría. Ayuda del Ayuntamiento de Valencia y de Teatres de la Generalitat.
Estas cinco obras cierran una etapa como aprendiz de la vida.

Espectacles

Working Progress: Jornadas de Danza María Carbonell
¿Punto Centro?
Olores
Origen
Sal de piedra
Sternberg
KI
Magnif Ying sheet / Love Juke box


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es