Fitxa de espectacle

Edmund, Shakespeare´s stupidest brother

Companyia: Fòrum Teatre i Educació / Forum Theatre & Education S.L.
Duració: 1 h. 5 min.


Més dades

Stratford (Anglaterra), any 1607. Primers anys del regnat Jacobo I, successor d'Isabel I d'Anglaterra.

La pesta assola tot el país i els teatres romanen tancats. Açò provoca que tots els que es dediquen al món teatral i viuen del mateix -Actors, escriptors, tramoistes, utillers, indumentaristes- no tinguen recursos i es dediquen al pillatge i al vandalisme. Les companyies d'actors estan arruïnades i l'epidèmia pareix no tindre fi.

Un jove comediant, Edmundo Shakespeare, acreditat personalment com a germà del famós dramaturg William Shakespeare, es proposa revolucionar el món de l'escena i dur a terme la representació de la millor obra de teatre mai escrita, i amb això aconseguir que el Rei Jacob I done l'autorització d'obertura de nou dels teatres públics, permetent eixir al gremi de la situació actual de pobresa.

Però el problema ve quan Edmundo Shakespeare decidix robar un text al seu popular germà i tracta de posar en escena la tragèdia de "Macbeth". Les penúries per les quals passarà este còmic per a muntar esta genial obra seran l'excusa perfecta per a poder reflexionar, en clau de comèdia, sobre un dels talents més genials del món del teatre.

Una recreació, perquè, d'una època teatralment fervent, en la que la màxima que "la fam aguditza l'enginy" té cabuda.


SINOPSIS

Stratford (Inglaterra), año 1607. Primeros años del reinado Jacobo I, sucesor de Isabel I de Inglaterra.

La peste asola todo el país y los teatros permanecen cerrados. Esto provoca que todos los que se dedican al mundo teatral y viven del mismo -actores, escritores, tramoyistas, utilleros, indumentaristas- no tengan recursos y se dediquen al pillaje y al vandalismo. Las compañías de actores están arruinadas y la epidemia parece no tener fin.

Un joven comediante, Edmundo Shakespeare, acreditado personalmente como hermano del famoso dramaturgo William Shakespeare, se propone revolucionar el mundo de la escena y llevar a cabo la representación de la mejor obra de teatro jamás escrita, y con ello conseguir que el Rey Jacobo I dé la autorización de apertura de nuevo de los teatros públicos, permitiendo salir al gremio de la situación actual de pobreza.

Pero el problema viene cuando Edmundo Shakespeare decide robar un texto a su popular hermano y trata de poner en escena la tragedia de "Macbeth". Las penurias por las que pasará este cómico para montar esta genial obra serán la excusa perfecta para poder reflexionar, en clave de comedia, sobre uno de los talentos más geniales del mundo del teatro.

Una recreación, pues, de una época teatralmente ferviente, en la que la máxima de que "el hambre agudiza el ingenio" tiene cabida.


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre_ivc@gva.es
medina_fer@gva.es