Fitxa de espectacle

La calça al garró

Companyia: Pluja Teatre
Estrena: Gandia el 15 de febrer del 1982, amb 108 representacions, entre d'altres, a Sagunt a Escena, Sala Escalante, , premi de la Diputació de València en la Mostra d'Espectacles Teatrals i Musicals Produccions- 81


Documents per a consultar en la sala

  • 16/13 Programa de mà
  • DT/2033 La calça al garró: prensa, postal
  • C83/89 La calça al garró

Fitxa tècnica

Autor: Gonga, Josep Enric, Vidal Mora, Ximo
Direcció escènica: Vidal Mora, Ximo
Intèrpret: Gonga, Josep Enric, Gonga, María J., Muñoz, Joan, Ramírez, Maudi, Ribes, Miquel
Il·luminació: Pluja Teatre
Espai escènic: Torres, Daniel, Torres, Daniel
Vestuari: Torres, Daniel
Col·laboració: Climent, Charli, Cloquell, Leo, Ferrí, Ximo, Montagud, Rafa, Piera, Josep, Verdú, Joan
So: Pluja Teatre


Més dades


La Calça al Garró és una història de misteri. O millor dit, una paròdia de les històries de misteri. Per a dominar el món i conquistar el poder, sempre hi ha hagut conjurs i trames secretes. Hem buscat l'aspecte caricaturesc, irònic, de aquestes trames, per a muntar la nostra obra.
En ella contem les malifetes que el Dr. Musa, un "roí" més roí que la tinya, i Xaxirri, un gàngster monopolista de totes les orxateries de València, fan per apoderar-se del món. Parlem de tramvies i cabarets, carteristes i cupletistes, piròmans, transatlàntics i fórmules màgiques. Sarcasme, ironia i riures en una història de la València de 1933.
Per a recrear l'ambient d'aquell temps, hem consultat a banda d' altres fonts, sainets dels anys 20/30, com "Ratolins de casa rica" i "Distints modos de pensar", de Enric Beltrán; "La Victòria dels vençuts", de J.Castañer Fons, i d'altres, perquè creiem, com diu Xavier Fàbregas, que encara que desaparegueren totes les fonts de documentació de la època, i sols es salvaren els sainets, amb ells podríem reconstruir la fisonomia de la nostra societat: els fets socials i polítics, la transformació urbana, la relació entre les diferents classes socials, els costums, etc.
Perquè estem en època de conjurs i trames secretes, us presentem la nostra trama perfecta: "La Calça al Garró".


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es