El caso Woyzeck / El cas Woyzeck

Imatge d'alta resolució del cartell


El caso Woyzeck / El cas Woyzeck

Imatge d'alta resolució


El caso Woyzeck / El cas Woyzeck

Imatge d'alta resolució


El caso Woyzeck / El cas Woyzeck

Imatge d'alta resolució


Fitxa de espectacle

El caso Woyzeck / El cas Woyzeck

Companyia: Moma Teatre, Centre Dramàtic de la Generalitat Valenciana
Duració: 1h. 24'
Estrena: 6 de desembre de 1992 Estrenada a la Sala Riaito (C.D.G.V.) de Valencia, el 20 de gener de 1993.


Documents per a consultar en la sala

  • 18/1 Programa de mano
  • DT/581 El cas Woyzeck: prensa, programa de lujo,
  • V190 Grabación
  • DV163 Texto teatral fotocopiado
  • CD1 'El cas Woyzeck' (banda sonora de l'espectacle de Moma Teatre). [...]

Fitxa tècnica

Autor: Büchner, Georg
Adaptación: Alfaro Hoffman, Carles
Dirección escénica: Alfaro Hoffman, Carles
Intérprete: Albert, Josep, Bertrán, Jordi, Canet, Empar, García, Cristina, Ricart, Pep, Zarzoso, Paco
Iluminación: Barreda, Alfons
Espacio escénico: Alfaro Hoffman, Carles
Vestuario: Monleón, Maribel, Peydró, Maribel
Realización de espacio escénico: Zircó Producciones
Ayudante de dirección: Salvador, Victòria, Useleti, Laura
Fotografía: Hernández, Pedro Pablo
Producción: Benavent, Toni, Benavent, Toni
Intérprete musical: Amores Grup de Percussió, Grup Instrumental de València
Regiduria: Badenes, Empar
Música: Cerveró, Joan


Més dades


Al llarg de vint-i-quatre "seqüències", algunes molt breus, se'ns van presentant les diferents situacions que acabaran afectant la ment de Woyzeck i el precipitaran a la bogeria i a l'assassinat.
L'obra comença amb una primera escena en la qual el Doctor realitza l'autòpsia al cadàver d'un pobre diable: Woyzeck. Aquesta escena s'interromp a causa d'una fosa dels llums, que inicia un "flash-back" a partir del qual es desenvolupen les escenes del drama.
Woyzeck, un soldat de guàrdia, que realitza la seua ronda nocturna en un pont, sofreix estranyes al·lucinacions. Mentre, Andrea, una prostituta, intenta atraure un client: el Sergent. Andrea el porta a sa casa, que comparteix amb Maria. Aquesta és una ex-prostituta que té un fill d'una relació amb Woyzeck. El Sergent intenta concertar una cita posterior amb Maria oferint-li unes arracades que la turmentaran a partir d'aquest moment. Més tard se'ns presenten diferents seqüències en les quals Woyzeck, per tal de guanyar uns pocs diners que li permeten oferir "moral" al seu fill -que viu sense "la benedicció de l'Esglèsia"- afaita el Capità i s'ofereix perquè el Doctor el sotmeta a unes sessions experimentals, en les quals li subministra una perillosa droga.
Woyzeck descobreix les arracades que el Sergent va regalar a Maria. Apareix en ell un pensament tèrbol que ella s'encarregarà de resoldre. Arriba el ball en el qual tots es troben. Maria i el Sergent desapareixen provocant la sospita -però sense proves- de Woyzeck. El Capità confirma a Woyzeck la trobada amorosa de Maria i el Sergent. Woyzeck no vol creure-ho però es impulsat a presenciar "in situ" i amb els seus propis ulls la infidelitat. El Sergent, ebri, obliga Woyzeck a beure per a que demostre que és un vertader home. Lluiten. Maria intenta dissuadir el Sergent inútilment; Andrea intervé finalment i els separa. Woyzeck delira en una mar de sang. Finalment, en el quarter, davant del Capità, sentirà la humiliació pública, ja que el fet està en boca de tots. Això sentenciarà el crim.
Víctima de la pobresa, de la degradació social, de la gelosia, dels experiments del Doctor, de la brutalitat del Sergent i de les seues visions mentals, Woyzeck no trobarà altra eixida que matar Maria i suïcidar-se després. D'aquesta manera, aquestes accions terribles esdevenen el més desconcertant i bell acte d'amor. Woyzeck i Maria, que mor entre els seus braços, s'endinsaran, per última vegada, en la mar a la recerca de la unió infinita.


Representacions

Teatre Rialto: 20/01/1993
Teatre Rialto: 20/01/1993


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre_ivc@gva.es
medina_fer@gva.es