Fitxa de espectacle

El somriure del crim (metrofarsa sobre el poder i la mort)

Companyia: Rodolant Teatre


Fitxa tècnica

Autor: Quincey, Thomas de
Dirección escénica: Molins i Casaña, Manuel
Intérprete: Caselles, Albert G., Rodrigo, Pascual
Iluminación: Crespo, Luis
Espacio escénico: Crespo, Luis
Ayudante de dirección: Lauder, Xavier
Producción: Rodolant Teatre
Dramaturgia: Molins i Casaña, Manuel
Música: Valiente, Arcadi


Més dades


EL SOMRIURE DEL CRIM pren el seu primer impuls de l'obra mundialment coneguda 'On murder considered as One of the Fine Arts' (Sobre l'assassinat considerat com una de les belles arts, 1827) de l'escriptor anglés Thomas de Quincey (1785-1859).
A partir d'aquesta base, el text s'enfila per uns camins i una estètica propis on assistim al congrés de l'AMCOA (Associació Mundial per al Crim com una Obra d'Art) per elegir el nou president/a de tan noble institució globalitzada. Una institució que representa la garantia estètica de l'assassinat físic o econòmic.
La Candidata està acompanyada per un Ajudant i interactua amb el públic que representa tot el conjunt de compromissaris, invitats i periodistes acreditats dels mitjans internacionals. D'aquesta manera, l'obra avança amb tot un seguit de situacions satíriques, lúdiques i humoristes tractant alguns dels temes més vius del nostre temps com reclama la seua condició de metrofarsa.

Una metrofarsa és una farsa urbana que intenta plantejar en clau de sàtira i humor, alguns dels problemes del moment. En aquest cas es tracta del poder i la mort ja que cada dia coneixem més i més casos de gent mediocre i sense escrúpols a qui no els importa la vida humana i menys encara la pobresa assassina.


Representacions

Teatre Micalet: 13/02/2014
Paraninfo de la Universidad de Alicante: 12/11/2014


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es