Fitxa de companyia

Rodolant Teatre

Telèfon: 617067349 / 655639301
E-Mail: rodolant-teatre@hotmail.es


Fitxa tècnica

Componente: Cantero, Miguel Ángel; Martínez, Betlem; Rodrigo, Pascual


Detalls


Rodolant Teatre és una companyia formada per actors i actrius professionals amb llarga trajectòria actoral tant en l'àmbit de teatre infantil (Scura splats, Engrata, Maduixa Teatre o Màgic 6... etc) com en teatre per a adults en diferents companyies i muntatges teatrals, com ara Teatres de la Generalitat Las Troyanas, Teatro Círculo, Los días
felices de S. Beckett, Las tres hermanas, de Txèkhov, La lección de Ionesco o Cyrano de Bergerac, de E. Rostand, entre d'altres) o teatre per a tots els públics, com Si en lo mal temps la sirena be canta, basat en textos de Rois de Corella i L'espill, de Jaume Roig amb L'Altra Lliçò.
La companyia Rodolant Teatre, moguda per la necessitat i la inquietud de recuperar, aprofundir i difondre la literatura popular valenciana de base oral, s'ha esforçat per reunir els mitjans necessaris i poder acomplir el desig de fer realitat, i donar vida a tots aquells personatges que des fa tans anys han format part de l'imaginari col·lectiu valencià. Els quals, generació rere generació, de boca en boca i de comarca en comarca, han estat transmesos durant molt de temps fins que primer Enric Valor i després molts altres com Francesc Gascon, ... els van arreplegar sobre el paper i ens els van llegar com a part de la nostra tradició literària.
Per això hem aconseguit la col·laboració i ajud d'un excel·lent equip de professionals del nostre actual, el dramaturg Manuel Molins, el director Vicent Genovés, l'escenògraf Luis Crespo, els músics Dani Miquel i Clara Andrés, la figurinista Esther Garcia Ruiz o el il·luminador Nef Martínez, entre d'altres.
Per tot això aprofitant la commemoració del desè aniversari de la mort d'Enric Valor l'any 2000, així com el centenari del seu natalici en 1911, que se va celebrar l'estiu del 2011: la companyia va fer el seu homenatge al primer home que va recollir la nostra tradició oral en el Segle XX i presenta una història escrita per Manuel Molins plagada d'acció i d'aventures fantàstiques, no només per gaudir del teatre, sinó també per apropar les noves generacions a la figura de l'escriptor.
En 2012 canviem de registre i ens embarquem en un projecte per a adults, El somriure del crim, que pren el seu primer impuls de l'obra mundialment coneguda Sobre l'assassinat considerat com una de les belles arts, de l'escriptor anglés Thomas de Quincey, un projecte actual, viu, satíric i humorístic sobre algunes de les nostres realitats més quotidianes.
Rodolant Teatre ha elegit el teatre com mitjà d'expressió amb la intenció d´arribar a un sector de la població format per noves generacions més familiaritzades amb la televisió i amb les noves tecnologies que amb la pròpia natura i el seu entorn.

Espectacles

Els valents de Valor
El somriure del crim (metrofarsa sobre el poder i la mort)


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es