Fitxa de espectacle

Las bizarrías de Belisa

Companyia: Compañía Nacional de Teatro Clásico. CNTC
Duració: 1h. 45 min.


Fitxa tècnica

Autor: Vega, Lope de
Dirección: Vasco, Eduardo
Intérprete: Benito, María, Boceta, David, Buiza, Mónica, Hernando, Rebeca, Lara, Javier, Lázaro, David, Nieva, Silvia, Ortíz, Rafael, Rodes, Isabel, Rodríguez, Íñigo, Rodríguez, José Juan, Rufo, Eva, Saá, Alejandro, Soto, Andrea
Piano: Galán, Ángel
Versión: Vasco, Eduardo


Més dades


Esta bellíssima comèdia, considerada l'última que va escriure Lope de Vega, es publica, pòstuma, en La Vega del Parnàs en 1637, encara que el seu manuscrit autògraf es conserva, en el British Museum de Londres i està firmat el 24 de maig de 1634, un any abans de la mort del Fènix.
Escriu, curiosament, en els últims anys de la seua vida, una comèdia urbana sobre els amors dels jóvens. En ella torna al tema que ha desenvolupat de manera magistral en quasi la totalitat de la seua dramatúrgia: l'amor com a destí definitiu, com a força incendiària de què no es pot escapar. Un meravellós cant del cigne, una de les obres més ortodoxes, més allunyades de concessions que escriu, una comèdia de manual enriquida amb alguns dels moments poètics més bells del seu teatre.

SINOPSIS
Esta bellísima comedia, considerada la última que escribió Lope de Vega, se publica, póstuma, en La vega del Parnaso en 1637, aunque su manuscrito autógrafo se conserva, en el British Museum de Londres y está firmado el 24 de mayo de 1634, un año antes de la muerte del Fénix. Escribe, curiosamente, en los últimos años de su vida, una comedia urbana sobre los amores de los jóvenes. En ella vuelve al tema que ha desarrollado de manera magistral en casi la totalidad de su dramaturgia: el amor como destino definitivo, como fuerza incendiaria de la que no se puede escapar. Un maravilloso canto del cisne, una de las obras más ortodoxas, más alejadas de concesiones que escribe, una comedia de manual enriquecida con algunos de los momentos poéticos más bellos de su teatro.


Representacions

TEM Teatre El Musical: 15/11/2007


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es