La Cassola / La Cazuela
La Cassola / La Cazuela

Fitxa de companyia

La Cassola / La Cazuela

Direcció: Casablanca, 3
Població: Alcoi
Telèfon: 965541598
E-Mail: lacazuela@teleline.es


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala

  • F76 Fotografies sobre la comapanyia 'La Cassola' d'Alcoi. Imatges de [...]
  • BD121 La Cazuela, Compañía de Teatro Estable en sociedad [...]

Detalls


El nombre de "La Cazuela" (lugar que ocupan las mujeres en el corral de comedias ó Galería alta ó Paraíso) se le ocurrió a Adrián Miró, uno de los intelectuales que en el año 1955 decidieron crear un grupo de teatro que aglutinara todas las inquietudes teatrales que existían en aquellos momentos.
La primera formación se denominó Teatro de cámara "La Cazuela" y fue presidida por Rafael Casasempere, intelectual profundo, pianista, compositor, director de orquesta, además de gran conversador, capaz de transmitir sus conocimientos teatrales a los jóvenes directores y actores del momento, que fueron los que en el año 1956 dieron los primeros pasos de "La Cazuela" en la obra "Cuando el fuego se apaga", de Jean Jacques Bernard.

Hay editado un profundo estudio de nuestra entidad, con el nombre de "La Cazuela", Compañía de Teatro Estable en la sociedad alcoyana (1950/1968), escrito por el historiador Pedro Juan Parra Verdú.


'La Cassola' Premi Nacional de Teatre, agrupació independent fundada en 1956.

La Cazuela que durant 33 anys va practicar teatre de les més diverses maneres, que va reunir centenars de personatges amb la il·lusió de l' escena, que va generar projectes personals de vida, que va mantindre malgrat "tot" aquest joc de la ficció realitat que tant ens agrada...., ha fet un altre pas: l'intent de professionalització (diem intent perquè encara no es pot viure tranquil·lament del treball, no es pot parlar de professionalització). Ací comença la Cassola. Pot ser que em començat en un País on tot sembla que estiga començat. El nostre treball és el de moltes companyies i companys d'altres grups. Si ells no tiren endavant potser tampoc nosaltres ho fem, perquè som fills de la meteixa realitat. Si més no, cal nomenar una persona, el nostre pare d'Alcoi; ell ha volgut que nosaltres hi continuem existint. Gracies, Marius Silvestre.

Pep Cortés

Espectacles

Minetti, un retrat de l'artista vell
Sóc una dona
Pep Cortés
Això diu que era."Rondalles d'Enric Valor. L'envejós d'Alcalà i el rei Astoret"
Ací no paga ni Déu
Possiqueteveré
Cadiram
Historias de Woody Allen
Esta noche o nunca
Tirant lo Blanch


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es