Fitxa de companyia

Thomas Noone Dance

Direcció: Mallorca, 180 2º 1ª
Població: Barcelona
C.P.: 8036
Telèfon: 93 323 22 90/ 933117829
E-Mail: tnoone@thomasnoonedance.com
Web: http://www.thomasnoonedance.com


Fitxa tècnica

Dirección: Noone, Thomas


Detalls


Thomas Noone es va formar a l'escola Rambert de Londres abans de començar a ballar amb la companyia Djazzex dels Països Baixos. L'any 1997 va arribar a Barcelona per treballar amb Rami Levi i seguidament va ballar amb la companyia Metros de Ramon Oller i la companyia Gelabert Azzopardi.

Després de l'experiència amb Rami Levi, Thomas Noone va formar el seu propi grup, amb alguns dels ballarins/es amb els quals havia treballat. Va crear la peça Still, per la qual va rebre el Premi Ricard Moragas en el concurs de l'Institut del Teatre de Barcelona al gener del 1999. L'any següent va ser guardonat amb el primer premi en el XIV Certamen de Madrid amb un extracte de la peça Credo creada pel Cicle Endansa del Festival Internacional de Sitges.
Amb la seva nova companyia Thomas Noone Dance, va presentar el treball Credo a Dansa València i a Madrid en Danza al 2001. Fins al present ha presentat Loner (2002) i Triptych (2003) a L'Espai de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Maktub una col·laboració amb el violoncel·lista Ernst Reijseger pel Festival d'estiu de Barcelona Grec 2003, i Fútil (2004) un duo format per Núria Martínez i ell mateix.
Thomas Noone Dance també ha ballat al estranger. Ha actuat amb el trio de Credo a Amsterdam l'any 2001 i va participat en els Festivals de Morelia, Guadalajara San Luis Potosí i Distrito Federal de Mèxic, amb la peça Loner al 2003. A l'any 2005 la companyia actuarà al Festival Reparages a Lille i Evry a França.
Com a coreògraf convidat Thomas Noone va crear Stuk II per la companyia Djazzex al Holland Dance Festival i Uncovered per l'Institut de Teatre de Barcelona. També va muntar Loner pel Ballet Clàssic i Modern Municipal d'Asunción del Paraguai i la peça Buit pel Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat Valenciana.
Thomas Noone Danse, companyia resident del saT! Sant Andreu Teatre.
Thomas Noone Danse està subvencionada per l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura de La Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Educació, Cultura, Esports (INAEM) i de l'Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de A.R.E.A "Associació per la Recerca Educativa en els Arts Escèniques."Thomas Noone se formó en la escuela Rambert de Londres antes de empezar a bailar con la compañía Djazzex de Los Países Bajos. También ha bailado para las compañías Itzik Galili, Reflex Dance de Holanda y Charleroi Danses de Bélgica. En 1997 Thomas Noone llegó a Barcelona y trabajó con Rami Levi, la Compañía Metros de Ramón Oller y la Compañía Gelabert-Azzopardi.
Poco después de haber trabajado con Rami Levi, Thomas Noone formó su propio grupo con algunos de los bailarines/as con quien había bailado y creó la pieza Still por la cual recibió el Premio Ricardo Moragas en el concurso del Institut del teatre de Barcelona en enero 1999. Luego en octubre 1999 ganó el tercer premio en el XIII Certamen de Madrid con la coreografía Tread y en el siguiente año ganó el primer premio en el XIV Certamen de Madrid con un extracto de la pieza Credo creada para el Ciclo Endansa del Festival Internacional de Sitges.

Con su grupo Thomas Noone Dance, presentó el trabajo Credo en Dansa Valencia y en Madrid en Danza en 2001 y hasta el presente ha presentado Loner (2002) y Triptych (2003) en L'Espai, Barcelona, Maktub una colaboración con el chelista Ernst Reijseger en el Festival Grec 2003, Barcelona y Fútil, un dúo con Núria Martínez, en L'Espai (2004).
Thomas Noone Dance también ha bailado fuera de España, actuando con el trío de Credo en Ámsterdam en el año 2001 y participando en los Festivales de Morelia, Guadalajara San Luis Potosí y Distrito Federal de México con la pieza Loner en el 2003.
Como coreógrafo invitado Thomas Noone ha creado Buit para el Centro Coreográfico de la Comunidad Valenciana, Stuk II para Djazzex en el Holland Dance Festival y Uncovered para el Institut del teatre de Barcelona. También ha montado Loner para el Ballet Clásico y Moderno Municipal de Asunción, Paraguay.

Thomas Noone Dance, compañía residente del saT! Sant Andreu Teatre.
Thomas Noone Dance está subvencionada por el Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura de La Generalitat de Catalunya y el Ministerio de Educación, Cultura, Deportes (INAEM) y del Institut Ramon Llull, con la colaboración de A.R.E.A "Associació per la Recerca Educativa en les Arts Escèniques."

Espectacles

Triptych
Fútil
Loner
Still, Bom, Tread
Credo
Crush-Crease
Mur
Glitch
Bound
Still, more
Four
Brutal Love Poemes
Medea
Lugares extrañamente desastrosos


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es