Fitxa de companyia

Teatre Nacional de Catalunya

Direcció: Plaça de les Arts, 1
Població: Barcelona
C.P.: 8013
Telèfon: 34 933 065 700
Fax: 34 933 065 701
E-Mail: info@tnc.cat
Web: http://www.tnc.cat


Fitxa tècnica

Dirección: Albertí, Xavier


Detalls


El Teatre Nacional de Catalunya neix amb l'objectiu bàsic de consolidar una oferta teatral d'alta qualitat tant a nivell nacional com internacional que, des de la capacitat de risc estètic i la voluntat de servei pròpia del teatre públic, completi un panorama teatral caracteritzat per la creativitat i la riquesa de les iniciatives.

El 27 de juny de 1995, el Govern de la Generalitat va acordar la constitució de la societat Teatre Nacional de Catalunya, SA, la qual té per objecte principal concebre, desenvolupar i produir tot tipus d'espectacles escènics prestant una atenció especial a les obres originals en llengua catalana.

El Teatre Nacional de Catalunya va ser creat per la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Es va començar a construir el 8 de novembre del 1991 sobre uns terrenys cedits per l'Ajuntament de Barcelona. La seva activitat es va iniciar el 12 de novembre del 1996 a l'edifici dels Tallers, amb les representacions de l'obra de Tony Kushner Àngels a Amèrica amb posada en escena de Josep Maria Flotats. La Sala gran del teatre va ser inaugurada oficialment l'11 de setembre del 1997 amb L'auca del senyor Esteve , de Santiago Rusiñol, amb posada en escena d'Adolfo Marsillach.

L'edifici del Teatre Nacional de Catalunya, projectat pel taller d'arquitectura Ricardo Bofill, té una superfície construïda de 20.000 m2, coberta per un sostre metàl·lic a dues aigües que es recolza sobre 26 columnes de 12 metres d'alçada. L'exterior de vidre permet veure des del carrer els espais interiors. El vestíbul (sota el qual es troba la Sala petita), la Sala gran i la caixa escènica són els tres espais principals, que formen un sol cos.

Des de l'any 2013 el Director del Teatre Nacional de Catalunya és Xavier Albertí.

Debut a les retallades econòmiques, des de l'any 2013 el Teatre Nacional tanca la seua Sala Tallers durant dos anys.

Espectacles

Escenes d'una execució
Raccord
La casa de Bernarda Alba
El ball
La plaça del diamant
Una comèdia espanyola
L'auca del senyor Esteve
Sgag
Escenes d'un Matrimoni/Sarabanda
Nit de Reis
L'ombra al meu costat
La Bête
MCBTH (Macbeth)
Barcelona
Atraco, paliza y muerte en Agbanäspach
Tierra de nadie
Hansel y Gretel
La casa de les aranyes


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es