Fitxa de espectacle

Nit de reis

Companyia: El Talleret de Salt


Documents per a consultar en la sala


Fitxa tècnica

Autor: Shakespeare, William
Adaptació: Oliva, Salvador
Traducció: Oliva, Salvador
Direcció escènica: Zschiedrich, Konrad
Intèrpret: Bagés, David, Carbonell, Janot, Cervià, Cristina, Comas, Pep, Madico, Ferran, Masó, Xicu, Morte, Xavier, Peris, Joan, Prats, Pilar, Tosar, Pep, Vila, Rosa
Il·luminació: Clot, Xavier
Espai escènic: Colomer, Julià
Espai sonor: Jornet, Panxulo
Vestuari: Amenós, Montse, Prunés, Isidre
Realització de vestuari: Langa, Toni
Fotografia: Ribes, Rosa
Producció: Bitò Produccions, Domènech, Josep, Masó, Quim


Més dades


Un temps perillós, batalles marítimes, pirateria, tempestes... Il·líria es mostra ais forasters severa i poc acollidora. Els homes fingeixen els uns amb els altres.
El mateix Duc pensa que respira aire pestilent. Por, inseguretat, temps de transició. La bogeria atrapa els homes. Els vells i els bons temps són desterrats a les tavernes. Els bufons no troben el seu lloc. Un miserable funcionari ordena el món.
El senyor Tobies, l'alcohòlic, lluita amb coratge per l'alegria de la vida. La prudent Viola es disfressa, per sobreviure, d'home, i es comporta com si fóra una altre per poder ser ella mateixa. Com a "pobre monstre", ni carn ni peix, es converteix en víctima de la follia d'Il·líria. No es fàcil per una dona ser un home! No pot mostrar el seu amor envers un home i no pot acceptar l'amor d'una dona.
En aquest món tan cruel els personatges viuen secretament un món de somnis, però no els poden realitzar, o altrament, alguns troben la seua parella en un altre. Però, no és millor un altre que cap?

KONRAD ZSCHIEDRICH


Representacions

Teatre Rialto: 23/03/1994


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre_ivc@gva.es
medina_fer@gva.es