Mar y cielo / Mar i Cel
Mar y cielo / Mar i Cel
Mar y cielo / Mar i Cel
Mar y cielo / Mar i Cel
Mar y cielo / Mar i Cel

Fitxa de espectacle

Mar y cielo / Mar i Cel

Companyia: Dagoll Dagom
Duració: 2 h 40' amb descans


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala

  • 19/3 Programa de mà
  • DT/968 Dossier [...]
  • 92/3 Programa de mà
  • V882 Grabación
  • V882_1 Grabación
  • V882_2 1 VHS: 'Mar y cielo'. Espectáculo completo. Grabación TVE.

Fitxa tècnica

Autor: Bru de Sala, Xavier, Guimerá, Ángel
Direcció escènica: Bozzo, Joan Lluís
Intèrpret: Albert, Sergi, Alexandre, Carles, Ateca, Nando, Capellades, Pilar, Cobos, Miquel, Cuyás, Núria, Dolç, Mireia, Esparrach, Xavier, Esquius, Núria, Fernández, Xavier, Frauca, Ferran, Gadel, Elena, Gramaje, Carlos, Mas, Òscar, Mejía, Laura, Moliner, Anna, Racero, Salvador, Ribera-Vall, Xavier, Solano Barrera, Alberto, Vergel, Juan Antonio
Il·luminació: Morros, Ignasi
Espai escènic: Amenós, Montse, Prunés, Isidre
Espai sonor: Guinovart, Albert
Vestuari: Amenós, Montse, Prunés, Isidre
Caracterització: Peruga, Glòria
Fotografia: Aymerich, Pilar, Soteras, Jordi
Producció: Teatre Nacional de Catalunya
Dramatúrgia: Bozzo, Joan Lluís, Bru de Sala, Xavier, Cisquella, Anna Rosa, Periel, Miquel
Producció executiva: Cisquella, Anna Rosa
So: Galiano, Juan Manuel, Maza, Òscar
Cap de producció: Soro, Marta
Direcció musical: Vives, Joan


Més dades


Després de deu anys de treball en una línia de creació d'espectacles en els quals l'alegria i la diversió han constituït un constant element primordial, hem volgut enfrontar-nos -d'acord amb una vella aspiració nostra- amb el repte de dur a terme una obra situada en un altre dels camins principals del teatre: el dels grans sentiments dramàtics i tràgics que sempre viuen en l'home, que parlen a l'espectador actual i el commouen.
Buscàvem una història amb un drama individual que fos mirall d'un drama col·lectiu, social; que definís una manera d'entendre la realitat. Una història que tingués la intensitat i la simplicitat necessàries com per poder-la explicar amb el llenguatge del teatre musical. Un tema que estigués a prop nostre i que tingués alhora una dimensió universal.
MAR I CEL, d'Àngel Guimerà, ens va obrir les portes cap al treball que presentem, MAR I CEL conté efectivament els elements bàsics que la fan un punt de partida immillorable. Situada al crepuscle d'un moment històric crucial que va marcar la decadència del Mediterrani i els seus pobles, MAR I CEL té per marc l'enfrontament secular entre l'imperi turc al capdavant dels musulmans i l'imperi espanyol al capdavant dels cristians. Enfrontament a mort pel domini d'un mar que la pirateria tornava cada cop més insegur. Enfrontament que va provocar l'expulsió dels moriscos de la Península, decretada per Felip III.
MAR I CEL és, doncs, un espectacle de lluita entre dos mons, dues cultures irreconciliables, i és també una bella història d'amor que la intransigència torna tràgica, és una història d'incomprensió situada al segle XVII que per desgràcia compta amb innombrables paral·lelismes d'intolerància en el món que vivim.
El nostre repte ha estat realitzar un espectacle a partir de MAR I CEL que, cent anys després de la seva estrena, sigui capaç d'emocionar els nostres espectadors. Ara ja som mar endins.

"Mar i cel" narra la història d'un amor apassionat i tràgic que sorgeix entre dues persones que pertanyen a dues comunitats secularment enfrontades i que, actualment, per desgràcia, continuen en la seva sanguinària cursa de violència i mort. Aquesta és la força i la vigència d'un gran autor clàssic com Guimerà que vam intentar transmetre fa alguns anys i avui tornem a presentar amb algunes cares canviades i el cor més jove que mai.

Nosaltres, els artistes, els tècnics, els col·laboradors de la companyia estrenem cada nit. A pesar de les funcions que acumulem a la nostra esquena, no oblidem mai la lliçó essencial del teatre: els espectadors que a cada sessió s'asseuen a les butaques viuen la història per primer cop. El públic estrena cada nit. I nosaltres no podem, no volem, decepcionar-los.

Dagoll Dagom. Febrero 2006


Representacions

Teatre Principal: 28/02/2006


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre_ivc@gva.es
medina_fer@gva.es