Fitxa de espectacle

Patatas con tocino

Companyia: Escola Municipal de Teatre de Quart de Poblet, Escuela Municipal de Teatro de Silla
Duració: 1 h.


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala

  • V1920 1 DVD: 'Patatas con tocino' (EMT Quart de Poblet). Obra [...]
  • V1921 1 DVD: 'Patatas con tocino' (EMT Silla). Obra completa
  • 136/22 Programa de mà [...]

Fitxa tècnica

Direcció escènica: Moreno, Ramón, Pedregal, Amparo
Intèrpret: Avinyó, Joan, Beamud, Jesús, Colo, Galera, Teresa, Gastaldo, Palmira, Hostalet, Vicent, Machaconses, Augusto S., Martínez, Susanna, Navarro, Amparo, Royo, Carles, Tronchoni, Elsa, Tronchoni, Sergio, Yagüe, Montse
Ajudant de direcció: Hostalet, Empar


Més dades


No hi ha dubte, "El progrés social està molt millor amb sucre". Així ho va dir Eugène Ionesco, autor dramàtic nascut en 1912, d'origen romanés-francés, en la seua peça "La cantant calba", obra que va originar el Teatre de l'Absurd.

Perquè Ionesco té una visió absurda de l'existència; per això insistix en la incomunicació entre els sers humans,la por a la mort, la pressió que exercixen les normes socials sobre l'home, la degradació i la desintegració dels sers i les coses... I com explicar-ho: "Haguera hagut de fer altres peces per a explicar el meu teatre, haguera hagut d'escriure una altra sèrie d'imatges".

Utilitzant fragments de "La Cantant Calba", "L'assassí sense sobresous", "Escena per a quatre personatges", "El mestre", "La jove casadora", "Víctimes del deure", "El rinoceront"..., volem aproximar-nos al seu món, les seues obsessions, intentant mostrar el clima d'irrealitat que oculta la seua obra, davall un humor grotesc i desorbitat.

Ho va dir Ionesco: "Hui no podem inventar res en teatre, però sí que descobrir".

Per això vos invitem a veure eixes imatges, les nostres imatges, que formen Patatas con tocino.

SINOPSIS

No hay duda, "El progreso social está mucho mejor con azúcar". Así lo dijo Eugène Ionesco, autor dramático nacido en 1912, de orígen rumano-francés, en su pieza "La cantante calva", obra que originó el llamado teatro del Absurdo.

Porque Ionesco tiene una visión absurda de la existencia; por eso insiste en la incomunicación entre los seres humanos,el miedo a la muerte, la presión que ejercen las normas sociales sobre el hombre, la degradación y la desintegración de los seres y las cosas... Y cómo explicarlo: "Hubiera tenido que hacer otras piezas para explicar mi teatro, hubiera tenido que escribir otra serie de imágenes".

Utilizando fragmentos de "La Cantante Calva", "El asesino sin gajes", "Escena para cuatro personajes", "El maestro", "La joven casadera", "Víctimas del deber", "El rinoceronte"..., queremos aproximarnos a su mundo, sus obsesiones, intentando mostrar el clima de irrealidad que oculta su obra, bajo un humor grotesco y desorbitado.

Lo dijo Ionesco: "Hoy no podemos inventar nada en teatro, pero sí descubrir".

Por eso os invitamos a ver esas imágenes, nuestras imágenes, que forman Patatas con Tocino.


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre_ivc@gva.es
medina_fer@gva.es