Fitxa de espectacle

Carne o Pescado

Companyia: I.A.E.O., Jácara Teatro
Duració: 50'


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala


Fitxa tècnica

Autor: López, Eva, Ortega, Inma, Rey, Pedro del
Coreografia: López, Eva, Ortega, Inma, Rey, Pedro del
Direcció escènica: López, Eva, Ortega, Inma, Rey, Pedro del
Ballarí/na: López, Eva, Ortega, Inma, Rey, Pedro del
Vestuari: Ortega, Inma, Rey, Pedro del
Música: Larmousse, Lunatic Calm, Pizzicato Five, Puccini, Giacomo, Rob D, St. Germain


Més dades

Esta obra coreogràfica que es presenta engloba dos peces amb entitat pròpia on es mostren els condicionaments socials a què tots estem subjectes des del nostre origen.

La primera peça presentada, "Pesc...ados", partix de la reflexió que un es fa en mirar cap a arrere i es reconeix sempre condicionat per circumstàncies, situacions, modes, corrents que et porten i que van marcant les teues accions. Des d'un punt de vista infantil es tracta la qüestió com un joc cínic i a vegades cruel però amb la frescor de la inconsciència.

"Pesc...ados" dícese: "tan pillao"
"Pesc...ados" dícese: "me lié"
"Pesc...ados" dícese: "los anzuelos ya están colocados"
"Pesc...ados" a usted, a ti, a él, a nosotros, a vosotros, a ellos.

La segona peça presentada analitza els personatges d'Adam i Eva. Sobre ells ens hem fet dos preguntes absurdes a partir de les quals comença la peça: "I si a Adam i Eva no els agraden les pomes?"; "I si Adam és homosexual?". I hem donat per segur que ni a l'un ni a l'altre no els devia agradar eixir del Paradís. Partint d'estes tres situacions curioses ens trobem amb un home i una dona que només es tenen l'un a l'altre amb les seues diferències i necessitats. Només tindre una persona amb què poder compartir, jugar, amar i ser amat. Sent sexualment incompatibles, els nostres Adam i Eva serien els primers amics, no la primera parella; i és ací on hem volgut aprofundir en el concepte d'amistat, d'amor i tendresa cap a un amic, sobre on hi ha el límit, només en la part sexual?

La peça és treballada des de la comicitat i la ironia, ja que ens interessa esta proposta de treball escènic des de la dansa; i amb molta relació amb el públic per fer-lo partícip de l'obra.
L'estètica i l'ambientació de la peça, ajudats pel vestuari i la música, és actual; perquè ens interessa posar qualsevol situació partint de nosaltres mateixos i en el dia a dia; així, iniciem qualsevol recorregut des de la nostra realitat.


Representacions

Teatre Arniches: 10/06/2005
Teatre Arniches: 10/06/2005


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es