Fitxa de espectacle

Coreògrafs del món: Cinco canciones populares

Companyia: Ballet de la Generalitat
Duració: 1 h.
Estrena: 19/02/2000- 20/02/2000


Documents per a consultar en la sala

  • V675 1dvd Dansa València 2000
  • DT/2817 Coreògrafs del món e IT Dansa : Fotos y hojas de contacto
  • V3084 VHS Dansa Valencia 2000: COREOGRAFOS DE MON Mauro [...]

Fitxa tècnica

Coreografia: Galindo, Mauro
Direcció coreogràfica: Galindo, Mauro
Ballarí/na: Alonso, Geles, Ballesteros, Eva, Botí, Raquel, Ferrer, Vicente, Fuentetaja, Henar, Liñana, Noelia, Montesinos, Laura, Royo, Cathy, Soler, María José, Verdú, Juan Carlos
Il·luminació: Carrasco, Ángel
Vestuari: Herrando, Pedrín, Salabert, Paco
Producció: Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat, Concepción, Paula de la
Ajudant de coreografia: Belda, José


Més dades

La cançó popular espanyola ha estat un patrimoni quasi exclusiu de l'univers femení. En el món rural, la dona ha sigut i continua sent la que atresora ¡ transmet estes cobles que acompanyen les tasques domèstiques i la cura dels xiquets. La línia melòdica, senzilla, adopta el color de la regió d'on procedeixen. Compilant saviesa vella, sentències i credos o jugant amb l'absurd i l'humor que fa més suportables les tasques del camp.
Pocs composltors espanyols han resistit el seu encant. Falla, Nin,Turina, Granados o Albéniz els van obrir les portes de les sales de concert amb saviesa musical, sense cap mena de dubte, pero sobretot, amb respecte i tendresa.

La canción popular española ha sido un patrimonio casi exclusivo del universo femenino. En el mundo rural, la mujer ha sido y continua siendo siendo la que atesora y transmite estas coplas que acompañan las labores domésticas y el cuidado de los niños. La línea melódica, sencilla, adopta el color de la región de donde proceden. Compilando sabiduría antigua, sentencias y credos o jugando con lo absurdo y el humor que hace más soportables las labores del campo. Pocos compositores españoles han resistido su encanto. Falla, Nin, Turina, Granados o Albéniz les descubrieron las puertas de las salas de conciertos con sabiduría musical, sin ningún tipo de duda, pero sobretodo, con respeto y ternura.


Representacions

Teatre Principal: 19/02/2000


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es