Fitxa de espectacle

L'última llibreria

Companyia: Escalante Centre Teatral
Estrena: Sala Escalante, 22/12/1991


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala

  • 1/23 Programa de mà

Fitxa tècnica

Direcció escènica: García Aranda, Leopoldo
Il·luminació: Solbes, Josep
Espai escènic: Simón, Josep, Zuriaga, Manolo
Vestuari: Policarpo, Jaume
Realització d'espai escènic: Odeón Decorados
Ajudant de direcció: Moreno, Ramón
Producció delegada: La Pavana
Fotografia: Vidal, Luis
Baix: Currás, Miguel Ángel, Gironés, Enric, Martí, Joaquím
Direcció musical: Gil, Josep Ramón
Mezzosoprano: Gómez, Lola
Regiduria: López Entrena, Elena
Orquestra: Orquestra de Ràdio Rumania
Música: Pastor, Ramón
Tenor: Puig, Tomás, Skert, Juan Pablo
Producció executiva: Roca, Ana
Soprano: Vallés, Charo
Baríton: Vela, Félix
Llibret: Vila, Vicent


Més dades


Un grup de personatges de contes descobreix una amenaça per a les seues vides: Tronatrons pretén cremar la llibreria on viuen perquè és l´última que queda en peu. La màgia dels contes, envaeix el terreny de la realitat, per a despertar la consciència dels xiquets -i no tan xiquets- sobre la importància dels llibres.

PRIMER ACTE: Racó d'una llibreria
Entra un Pirata corrent i comença a cridar algú. Van obrint-se els llibres i comencen a eixir els seus personatges. El Cavaller, l'Ós, la Bruixa i la Princesa, van eixint molt estranyats. El Pirata els conta que han encés la seua llibreria i que cada mitja nit en cremen una. Se sent un soroll mentre sonen les dotze. Tots s'amaguen.
Entren els dolents Pesta i Badoc amb torxes disposats a cremar-ho tot: aquesta és l'última llibreria que Tronatrons, el seu amo, els ha manat cremar. El Cavaller cau a terra amb estrèpit i tots són descoberts, però en una distracció els furten les torxes. Els assaltants estan desconcertats i Pesta amenaça amb un punyal la Princesa i encenen la llibreria. Enmig de les flames cau el teló.

SEGON ACTE: La llibreria destruïda
Tronatrons, que s'ha instal·lat sobre les runes de la llibreria, conta les seues ambicions: ell era un personatge maltractat per l'autor i sempre eixia perdent. Però, eliminant els altres a l'endemà, ell serà l'únic supervivent de la literatura universal.
Mentre la Princesa plora sola, i enyora el Pirata, els altres estan desesperats dins d'una gàbia. Finalment l'Ós l'obri, però són descoberts per Tronatrons i empresonats de nou. Enmig de la desesperança, la Bruixa fa un sortilegi i es transforma en Regina dels Contes.
Arriba Tronatrons triomfal, però la Regina reconstrueix tota la llibreria. Tronatrons confessa la veritat: ningú dels dolents no sap llegir i per això volien destruir els llibres. Tots s'ofereixen per ensenyar-los, la Regina refarà totes les llibreries destruïdes i amb molta alegria acaba l'obra.


Representacions

Centre Teatral Escalante: 22/12/1991


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es