Fitxa de espectacle

Escenes d'una execució

Companyia: Teatre Nacional de Catalunya
Duració: 2 h. 30 min.


Documents per a consultar en la sala


Fitxa tècnica

Autor: Barker, Howard
Direcció escènica: Simó, Ramón
Intèrpret: Benet, Iván, Blasco, Pepo, Capdet, Xavier, Fígols, Àngel, Genebat, Cristina, Jové, Pep, Lahoz, Ferrán, Lizaran, Anna, Madaula, Ramón, Pagès, Victòria, Pla, Pep, Poig, Jordi "Kai", Ricart, Santi
Il·luminació: Gutiérrez, Quico
Espai escènic: Vergier, Jean Pierre
Vestuari: Araujo, María
Caracterització: Araujo, María
So: Ciércoles, Ramón


Més dades


Escenes d'una execució és una ficció històrica sobre el naixement de l'estat modern i la seua relació amb l'art, sobre l'aprenentatge de la tolerància - sempre que se'n derivi algun benefici - i la capacitat digestiva del poder democràtic.
La República de Venecia encarrega a Galáctia, pintora dissident, la representació de la victòria cristiana a la batalla de Lepant. Què pot pintar? Ha de lloar la República que la respecta i honora com a artista o bé n'ha de denunciar la crueltat? I si la denuncia, un artista pot realment fer mal al poder? Amb el seu art, pot canviar o ajudar a canviar alguna cosa?
Escenes d'una execució és també una obra sobre l'arrogància, la supèrbia i la divinitat de l'artista. Galáctia opta per la lluita, no pas des de la raó, sinó des de la humanitat de l'emoció i l'apassionament artístic. La seua obra serà digerida i, metafòricament, executada.
Ramón Simó


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es