Fitxa de espectacle
Companyia: Gran Ballet Clàssic de Moscou, Ballet Aram Khatxaturian
Duració: 1 h. 50 min.
Coreografia: Kasatkina, Nataliya, Vasiliev, Vladimir
Intèrpret: Gran Ballet Clásico de Moscú
Espai escènic: Sumbatashvili, Joseph
Vestuari: Dvorkina, Elizaveta
ESCENES DE L'ESPECTACLE
Introducció: Cançó de l'heroi
Acte I
Escena 1ª. La captura d'Espartac: La captura d'Espartac. En el camp de batalla. Espartac lluita sol contra un gran nombre d'enemics. Ferit, és fet presoner pels romans.
Escena 2ª. El triomf de Cras. L'exdictador Luci Corneli Sul·la passa revista a una desfilada militar al Colosseu. L'esclava grega Aurèlia, una ballarina disfressada de la deessa Victòria, i el mim Metròbius, vestit com el déu de la Guerra, participen en la parada. La celebració de la victòria és completa amb lluites de gladiadors.
Escena 3ª. La conspiració. Esclaus, ciutadans, mims i capta¡res es reunixen en una taverna. Espartac i els seus amics apareixen. Espartac els incita a la rebel·lió i la resposta és entusiasta.
Escena 4ª. La trobada d'Espartac i Aurèlia. Espartac es troba en secret amb Aurèlia als carrers de Roma.
Escena 5ª. Festa al pati de l'exdictador. Els nobles patricis i les dames es reunixen al pati romà. Espartac i els seus aliats s'introduïxen en el pati. Incendien l'entrada amb les seues torxes i deixen escapar les dones i Eutibida. Els rebels proclamen Espartac el seu líder.
Acte II. La caniçó de la victòria
Escena 6ª. Els soldats d'Espartac i la batalla. Campament d'entrenament d'Espartac. Els gladiadors ensenyen als esclaus la lluita romana. Batalla amb els romans. Espartac aconsegueix una gran victòria. Eutibida es declara a Espartac; ell, però, s'hi mostra indlferent. Eutibida se sent insultada i jura matar-lo com a venjança.
Escena 7ª. El desastre de Cras. Cras, encés d'ira, mata els seus soldats en un intent de mantindre la disciplina. Eutibida el du al temple egipci ocult a Roma.
Escena 8ª. El sacrifici. En el temple egipci, Eutibida apunyala una vestal i llava l'espasa de Cras amb la seua sang per tal de demanar a la deessa Isis la victòria de les forces romanes.
Escena 9ª. Rebel·lió al campament d'Espartac. Els esclaus, en l'èxtasi de la victìria, comencen a robar, a torturar presoners i raptar les seues mullers i filles. Espartac s'indigna. Passa la nit al costat d'Aurèlia; sap que s'acosta una lluita a mort.
Escena 10ª. Lluita final. "La cançó de la immortalitat", Enmig d'una sagnant batalla, Espartac mor amb el seu exèrcit. Les dones ploren sobre els seus estimats que han mort en la batalla.
Escena 11ª. El triomf de Cras. Nous esclaus tiren el carro de Cras i Eutibida. La multitud llança crits de victòria.
Teatre Romà de Sagunt: 10/08/2003
Teatre Romà de Sagunt: 10/08/2003
Teatre Romà de Sagunt: 10/08/2003
Teatre Romà de Sagunt: 10/08/2003
Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es