Maremar
Maremar
Maremar
Maremar
Maremar
Maremar
Maremar
Maremar
Maremar
Maremar
Maremar
Maremar
Maremar
Maremar
Maremar
Maremar

Fitxa de espectacle

Maremar

Companyia: Dagoll Dagom
Duració: 100 min
Estrena: 26 de septiembre de 2018 en Teatre Poliorama (Barcelona)


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala

  • 165/7 Programa de mano Maremar de Dagoll Dagom

Fitxa tècnica

Autor: Shakespeare, William
Traducció: Oliva, Salvador
Coreografia: Peya, Ariadna
Direcció escènica: Bozzo, Joan Lluís
Intèrpret: Casamajor, Roger, Castells, Anna, Cruz, Cisco, Martínez, Mercè, Pujol, Marc, Sánchez, Aina, Sánchez, Aina, Soler, Marc, Tarrats, Elena, Vilajuana, Marc
Il·luminació: Bofarull, David
Espai escènic: Andújar, Alejandro
Vestuari: Andújar, Alejandro
Disseny gràfic: Rins, Jordi
Ajudant de direcció: Borràs, Jofre
Caracterització: Fernández, Eva
So: Ábalos, Roger
Dramatúrgia: Borràs, Jofre, Bozzo, Joan Lluís, Cisquella, Anna Rosa, Gallén, Andreu, Periel, Miquel, Peya, Ariadna
Direcció musical: Gallén, Andreu
Música: Llach, Lluís
Vídeo: Rodón, Joan, Valenzuela, Emilio


Més dades

Una nena en un camp de refugiats que plora desconsoladament perquè ha perdut als seus pares es troba amb un personatge fantàstic que la consola explicant-li la història de Pèricles.

Pèricles, príncep de Tir, es veu obligat a fugir del seu poble i de diferents indrets de la costa del Mediterrani perseguit per les ordres del maligne governador d'Antíoc. Durant les seves aventures, Pèricles s'enamora de la filla del rei de Pentàpolis, Thaïsa, amb qui es casa i emprèn la tornada cap a Tir. Enmig d'una gran tempesta, el seu vaixell naufraga i a la seva dona Thaïsa la llencen al mar creient que és morta després de donar a llum a Marina. Pèricles, desesperat, deixa la seva filla a Tarsus perquè la cuidin Cleó i Dionisa.

El cos de Thaïsa apareix a la costa d'Efes, on un metge la fa reviure. Al cap d'uns anys, Marina es converteix en una jove molt atractiva que provoca la gelosia de Dionisa, la qual conspira per assassinar-la. L'intent fracassa i raptada pels pirates, Marina acaba en un bordell de Mitilene. Cleó i Dionisa expliquen al rei Pèricles que la seva filla ha mort, fet que el porta a una vida de dol i silenci navegant pels mars.

El vaixell de Pèricles arriba per casualitat a Mitilene i el seu governador prova d'alegrar-lo enviant-lo al bordell per a que Marina li canti. Quan aquesta li explica la seva història, Pèricles, ple de joia, se n'adona que és la seva filla. A continuació, la deessa Diana fa que Marina, Pèricles i Thaïsa es reuneixin definitivament.

Tota la història de Pèricles és una gran metàfora d'una vida plena de pèrdues i naufragis d'una nena refugiada.


Una niña en un campo de refugiados que llora desconsoladamente porque ha perdido a sus padres se encuentra con un personaje fantástico que le consola contándole la historia de Pericles.
Pericles, Príncipe de Tiro, se ve obligado a huir de su pueblo y de diferentes lugares de la costa del Mediterráneo perseguido por las órdenes del maligno gobernador de Antioquía. Durante sus aventuras, Pericles se enamora de la hija del rey de Pentápolis, Thaïsa, con quien se casa y emprende la vuelta hacia Tiro. En medio de una gran tormenta, su barco naufraga y a su mujer Thaïsa la tiran al mar creyendo que está muerta después de dar a luz a Marina. Pericles, desesperado, deja su hija a Tarsus para que la cuiden Cleón y Dionisa.

El cuerpo de Thaïsa aparece a la costa de Efes, donde un médico la hace revivir. Después de unos años, Marina se convierte en una joven muy atractiva que provoca los celos de Dionisa, la que conspira para asesinarla. El intento fracasa y raptada por unos piratas, Marina acaba en un burdel de Mitilene. Cleón y Dionisa explican al rey Pericles que su hija ha muerto, hecho que le lleva a una vida de duelo y silencio navegando por los mares.

El barco de Pericles llega por casualidad a Mitilene y su gobernador intenta alegrarlo enviándole al burdel para que Marina le cante. Cuando este le explica su historia, Pericles, muy feliz, se da cuenta que es su hija. A continuación, la diosa Diana hace que Marina, Pericles y Thaïsa se reúnan definitivamente.

Toda la historia de Pericles es una gran metáfora de una vida llena de perdidas y naufragios de una niña refugiada.


Representacions

Teatre Poliorama: 22/09/2018
Teatre Principal: 07/03/2019
Teatre Principal de Castelló: 19/03/2019


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es