Fitxa de espectacle

El suïcida

Companyia: Escola Superior d'Art Dramàtic de València. ESAD
Estrena: 19 de febrero de 2017, en el teatro Rialto


Documents per a descarrega


Fitxa tècnica

Autor: Erdman, Nikolai, Moreno, Ramón
Intèrpret: Alós, Susana, Capilla, Nacho, Chirivella, Luna, Dovar, Carlos, Gasent, José, Grau, Ían, Monleón, Claudia, Trebicka, Ilion
Il·luminació: Antón, Víctor
Vestuari: Cabedo, Rocío
Producció delegada: Pastor, Toni
Versió: Alabor, Ester


Més dades

EL SUÏCIDA de Nikolai Erdman. Es tracta del Taller Final de Carrera de 4ºB de la ESADV. Com sempre hem contat amb un equip extraordinari composat per Toni pastor, Luis Meliá, Pepa Zanón, Rocío Cabedo, Víctor Antón, Assad Kassab, Vicente A. Jiménez, Enric Juezas, Paco Pellicer, Amparo Pedregal, Víctor Toledo.
Aquest treball serveix de presentació d'una nova promoció d'actors i actrius: Susana Alós, Nacho Capilla, Luna Chirivella, José Gasent, Carlos Dovar, Ían Grau, Claudia Monleón i Ilion Trebicka.
"A l'apropar-nos a l'obra de Nikolai Erdman hem partit de la construcció d'un microcosmos carregat de bestialitat primitiva, en la qual representem un model de societat que desitja amb ànsia que algú moga les seues vides, encara que el preu siga la mort. Escrita en clau de farsa, lluny del realisme de l'època, ridiculitza eixa petita burgesia que no té altre objectiu social que el seu propi benefici personal, sense plantejar-se les víctimes que pot produir un comportament tan interessat i manipulador.
En la societat russa representada en El Suïcida (1928), Semion, el nostre còmic antiheroi, és el personatge on la resta dipositen les seues frustracions mentre assistixen al seus últims dies, a la seua mort en directe. Ens trovarem, així, davant una bola de neu que roda i que ningú vol parar, ja que aquesta "operació suïcidi" es transformarà en leit motiv de la seua absurda existència.
Nikolai Erdman, com també Vsévolod Meyerhold o Vladímir Mayakovski, va ser un represaliat de l'stalinisme que va pagar en Sibèria el seu reflex d'un model humà que no sap riure's de si mateix i que sempre troba la diversió quan es riu dels altres, quan son els altres els que pateixen."


Representacions

Teatre Rialto: 19/01/2017


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es