Fitxa de espectacle

Agost

Duració: 4 h.


Fitxa tècnica

Autor: Letts, Tracy
Direcció: Belbel, Sergi
Traducció: Sellent, Joan
Intèrpret: Banacolocha, Jordi, Folch, Abel, Folch, Abel, Germán, Montse, Gil, Maife, Lizaran, Anna, Lomba, Almudena, Molina, Óscar, Vilarasau, Enma
Il·luminació: Planas, Kiko
Espai escènic: Glaenzel, Max
Producció: Teatre Nacional de Catalunya
So: Bel, Pepe


Més dades

Per abordar els conflictes, les tensions, les disfuncions i els fantasmes d'una família actual de l'Amèrica profunda, Letts fica en una coctelera i hi barreja sàviament els ingredients més diversos de la tradició dramàtica nord-americana i occidental: combina l'amargor espessa d'un Eugene O'Neill amb l'humor més efervescent de la comèdia popular anglosaxona, i a estones fins i tot és com si Eduardo De Filippo s'hagués reencarnat en un dramaturg nord-americà del segle XXI.

La desaparició del pare en circumstàncies misterioses obliga els membres d'una família a retrobar-se a la casa paterna, a Oklahoma. Aquesta excepcionalitat desencadena un seguit de situacions que oscil·len constantment entre la farsa i el drama, puntejades per uns diàlegs d'un enginy i una energia tan intensos com la xafogor d'agost. Letts retrata tres generacions d'una família del midwest americà, personatges alhora singulars i propers, sota la influència de Violet, la matriarca, una dona tan delirant com políticament incorrecta.


Representacions

Teatre Nacional de Catalunya: 25/11/2010


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre_ivc@gva.es
medina_fer@gva.es