Fitxa de espectacle

El príncep feliç//El príncipe feliz

Companyia: La Baldufa
Estrena: 15 de gener del 2011, Teatre Bartrina de Reus


Fitxa tècnica

Autor: Wilde, Oscar
Adaptació: Blasi, Enric, Pardo, Emiliano, Picó, Jorge, Pijuan, Carles
Direcció escènica: Picó, Jorge
Intèrpret: Blasi, Enric, Pardo, Emiliano, Pijuan, Carles
Espai escènic: Pijuan, Carles
Vestuari: Pijuan, Carles
Coproducció: Ajuntament de Lleida, Centre d'Arts Escèniques de Reus. CAER, Generalitat de Catalunya, INAEM. Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música


Més dades


El príncep feliç és un conte d'Óscar Wilde, que la companyia La Baldufa ha filtrat per l'imaginari conceptual que els caracteritza i que amb la direcció d'en Jorge Picó no deixarà indiferent a ningú.

El príncep feliç és la història d'una majestuosa estàtua que domina una ciutat. Aquesta havia estat un príncep amb una vida fàcil i luxosa, completament despreocupat del que passava més enllà dels murs del seu castell. Ara resta lligat a aquella escultura immòbil i sumptuosa, banyada en or i amb pedres precioses. Però ara ja no és feliç. Des del seu privilegiat turó, pot observar la misèria de bona part dels habitants de la ciutat, la pobresa que abans desconeixia, ara es converteix en el seu dolor i cada nit plora carregat d'impotència per no poder ajudar-los.
Un dia, una oreneta que passa per la ciutat de camí cap a Àfrica, es refugia als peus de l'estàtua per passar-hi la nit. Quan veu la tristesa d'aquesta es compadeix i accedeix a ajudar-la, tot i sabent que no té gaire temps, l'hivern ja és aquí i ha d'emigrar cap a les terres càlides on les companyes l'esperen.
L'oreneta, guiada pel príncep, va arrencant tots els materials preciosos que el recobreixen per portar-los a les persones que ho necessiten.

Una lliçó d'humanitat, d'amor i de generositat, especialment recomanada a partir de 6 anys.


Representacions

Teatro de la Abadía: 13/12/2011
Centre Teatral Escalante: 05/05/2013
Auditori Municipal d'Aielo de Malferit: 09/11/2011


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es