Criatures

Imatge d'alta resolució

Criatures

Imatge d'alta resolució

Criatures

Imatge d'alta resolució


Criatures

Imatge d'alta resolució


Fitxa de espectacle

Criatures

Companyia: T de Teatre
Estrena: Teatre La Plaza de Buenos Aires, el 24 d'abril de 1998


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala


  Fitxa tècnica

  Autor: Belbel, Sergi, García Serrano, Yolanda, Mir, Paco, Mollà, Jordi, Ollé, Joan, Peyró, Josep Pere, Plana, David, T de Teatre
  Coreografia: Gómez, Mar
  Direcció escènica: Plana, David, T de Teatre
  Intèrpret: Duch, Mamen, Iscla, Miriam, Pérez, Marta, Pla, Carmen
  Il·luminació: Rueda, Tito
  Espai escènic: Berrondo, Jon
  Vestuari: Olivar, Cèsar
  Producció: T de Teatre
  Música: Roig, Òscar


  Més dades


  Criatures és la culminació d'una trilogia involuntària: si en el primer muntatge les protagonistes eren les dones i en el segon, els homes, tota lògica semblava apuntar que els nens fossin els autèntics protagonistes d'aquest tercer muntatge.

  Però Criatures no és un tractat de pedagogia, ni un reguitzell de records nostàlgics dels temps de la innocència. Són quinze escenes que mostren la terrible distància que separa, a vegades, els grans dels petits.

  Amb la mirada del còmic -burleta però implacable, incisiva i mordaç-, els textos tenen l'al·licient de tractar un tema seriós (i, sovint, intocable) i l'atractiu de la brevetat. Els signen Sergi Belbel, Yolanda García Serrano, Paco Mir, Jordi Mollà, Joan Ollé, J. Pere Peyró, David Plana i dos components de T de Teatre, Àgata Roca i Míriam Iscla, que s'estrenen com a autores en solitari.
  Els autors ens proposen la seva visió particular de la infància i, per extensió, de l'edat adulta. Atempten contra mares que odien els seus fills o que els utilitzen per superar els seus propis traumes. També ironitzen sobre nens i nenes perduts en un món que no acaben d'entendre. Ens ofereixen una selecció de cartes als Reis Mags que amaguen els nostres desitjos més íntims.


  Logo Culturarts

  Plaça Viriato s/n · 1er. pis
  46001 València
  Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
  biblioteca_teatre@ivc.gva.es
  fmedina@ivc.gva.es