Fitxa de espectacle

A solas con Marilyn

Companyia: Atalaya
Duració: 1h. 20 min.
Estrena: 13 de Noviembre de 2007


Fitxa tècnica

Autor: Giles, Carmen de, Zurro, Alfonso
Direcció: Iniesta, Ricardo, Iniesta, Ricardo, Téllez, Sario
Intèrpret: Téllez, Sario
Realització d'espai escènic: Teión, S. L.
Producció: Rivera, Sonia
Coordinació tècnica: Calderón, Rafael
Gestió: Moeckel
Distribució: Palacios, Paula, Rivera, Sonia
Premsa: Palacios, Paula


Més dades


A solas con Marilyn és la història d'una caixera de supermercat a què un dia abandona el seu marit. Ella li pregunta el nom de l'altra i ell diu Marilyn. Només una paraula: Marilyn, un nom que acciona un camí de destrucció en què s'endinsa la protagonista d'una història comuna contada poèticament.

Parla el desamor, l'abandó, la frustració el "quina panoli he sigut per entregar-me a ell" i el "què tenen les altres que jo no tinga".

Reviu en temps present tots els mites de la dona abandonada, des de Medea a Marilyn, fent-se present la tragèdia en una situació quotidiana i materialitzada en personatges de rostre conegut, en una dona de hui, la caixera d'un supermercat que passa a l'altre costat de l'espill i llavors, cara a cara, es pregunta pels grans misteris que tenallen la nostra existència.

La protagonista no té nom, però un nom li borinot el pensament: el nom de Marilyn. Ella ens contarà la seua història i nosaltres l'escoltarem com una confidència. A vegades, ens la murmurarà a l'orella; altres estarem mirant per l'ull del pany; altres ens ficarem en els seus sons. Per a portar als espectadors a eixe terreny sempre esvarós dels sons, un laberint que a vegades s'obri i altres es tanca.

SINOPSIS

A solas con Marilyn es la historia de una cajera de supermercado a la que un día abandona su marido. Ella le pregunta el nombre de la otra y él dice Marilyn. Sólo una palabra: Marilyn, un nombre que acciona un camino de destrucción en el que se adentra la protagonista de una historia común contada poéticamente.

Habla el desamor, el abandono, la frustración el "qué tonta he sido por entregarme a él" y el "qué tienen las otras que yo no tenga".

Revive en tiempo presente todos los mitos de la mujer abandonada, desde Medea a Marilyn, haciéndose presente la tragedia en una situación cotidiana y materializada en personajes de rostro conocido, en una mujer de hoy, la cajera de un supermercado que pasa al otro lado del espejo y entonces, frente a frente, se pregunta por los grandes misterios que atenazan nuestra existencia.

La protagonista no tiene nombre, pero un nombre le machaca el pensamiento: el nombre de Marilyn. Ella nos contará su historia y nosotros la escucharemos como una confidencia. A veces, nos la susurrará al oído; otras estaremos mirando por el ojo de la cerradura; otras nos meteremos en sus sueños. Para llevar a los espectadores a ese terreno siempre resbaladizo de los sueños, un laberinto que a veces se abre y otras se cierra.


Representacions

Teatre Arniches: 13/11/2007
Sala Zircó: 27/01/2012
Paranimf Universitat Jaume I: 07/03/2014


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es