Fitxa de espectacle

El beso de Judas

Companyia: Compañía Miguel Narros


Fitxa tècnica

Autor: Hare, David
Direcció: Narros, Miguel
Intèrpret: Albarracín, Alejandro, Kremel, Joaquín, Ribó, Juan
Versió: Artime, Nacho


Més dades


El beso de Judas, obra de l'autor David Hare (Anglaterra, 1947), explora els moments més representatius de la vida de l'Oscar Wilde més romàntic i frustrat, abans de ser empresonat. L'obra es compon de dos actes que van del tot al no-res, comencen amb l'esplendor i acaben amb la misèria.

Sobre les taules, es representa l'hotel Cadogan, on Oscar Wilde i el seu amant Lord Alfred Douglas porten cinc setmanes hostatjats. El marqués de Queensberry, dolgut pels rumors que circulen per tota la ciutat sobre la relació entre el seu fill Bosie i el dramaturg irlandés, acusa a este formalment de sodomia. Tots volen que Wilde s'autoexilie, però ell preferix quedar-se a Anglaterra.

En el segon acte, l'escriptor descendix a un món miserable i és empresonat. Eixa estremidora i humiliant estada a la presó que destruïx a Wilde per sempre, va generar el poema més desolador de la història de la literatura: 'La balada de la presó de Reading'.

La temàtica principal del text es referix a les pressions a què el poble sotmet l'home de hui, per la qual cosa és una obra d'actualitat, ja que tant en l'època de Wilde com en esta, la societat no comprén l'homosexualitat.


El beso de Judas, obra del autor David Hare (Inglaterra, 1947), explora los momentos más representativos de la vida del Oscar Wilde más romántico y frustrado, antes de ser encarcelado. La obra se compone de dos actos que van del todo a la nada, comienzan con el esplendor y terminan con la miseria.

Sobre las tablas, se representa el hotel Cadogan, donde Oscar Wilde y su amante Lord Alfred Douglas llevan cinco semanas hospedados. El marqués de Queensberry, dolido por los rumores que circulan por toda la ciudad sobre la relación entre su hijo Bosie y el dramaturgo irlandés, acusa a éste formalmente de sodomía. Todos quieren que Wilde se autoexilie, pero él prefiere quedarse en Inglaterra.

En el segundo acto, el escritor desciende a un mundo miserable y es encarcelado. Esa estremecedora y humillante estancia en prisión que destruye a Wilde para siempre, generó el poema más desolador de la historia de la literatura: 'La balada de la cárcel de Reading'.

Lla temática principal del texto, que se refiere a las presiones a las que el pueblo somete al hombre de hoy, por lo que es una obra de actualidad, ya que tanto en la época de Wilde como en esta la sociedad no comprende la homosexualidad.


Representacions

Teatre Principal d'Alacant: 19/10/2007


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es