Fitxa de espectacle

Tío Vania

Companyia: Centro Dramático Nacional. CDN


Fitxa tècnica

Autor: Chéjov, Antón Pávlovich / Txèkhov, Anton P.
Direcció escènica: Alfaro Hoffman, Carles, Cristià, Estel, Glaenzel, Max
Intèrpret: Alterio, Malena, Asquerino, María, Benavent Benavent, Enric, Benedicto, Sonsoles, Gavira, Emilio, Orella, Francesc, Suárez, Emma, Valverde, Victor
Il·luminació: Alfaro Hoffman, Carles
Producció: Centro Dramático Nacional (CDN)
Versió: Sirera Turó, Rodolf


Més dades


Quan Chéjov subtitula Tio Vania, escrita en 1897, «escenes de la vida en el camp», no hi ha dubte que ho fa amb una considerable dosi d'humor negre. En efecte, els personatges que transiten l'obra exhibixen, de mode cada vegada més impúdic, uns conflictes, aparentment trivials, però que oculten, davall eixa tranquil·litzadora capa d'innocuïtat, un preocupen-te pessimisme. Ningú aconseguix el que perseguix en el xicotet microcosmos en què Vania, la seua família i altres companys de desterrament lamenten incessantment la seua incapacitat per a actuar. O la inutilitat dels seus esforços. Al final, com en altres obres de l'autor, uns se'n van i altres es queden. Però, en el fons -Ells no són conscients, nosaltres sí-, ningú s'ha mogut de l'únic lloc en què sempre va estar.

SINOPSIS
Cuando Chéjov subtitula Tío Vania, escrita en 1897, «escenas de la vida en el campo», no hay duda de que lo hace con una considerable dosis de humor negro. En efecto, los personajes que transitan la obra exhiben, de modo cada vez más impúdico, unos conflictos, aparentemente triviales, pero que ocultan, bajo esa tranquilizadora capa de inocuidad, un desazonante pesimismo. Nadie consigue lo que persigue en el pequeño microcosmos en el que Vania, su familia y otros compañeros de destierro lamentan incesantemente su incapacidad para actuar. O la inutilidad de sus esfuerzos. Al final, como en otras obras del autor, unos se van y otros se quedan. Pero, en el fondo -ellos no son conscientes, nosotros sí-, nadie se ha movido del único lugar en el que siempre estuvo.


Representacions

Teatro María Guerrero: 31/01/2008


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es