Fitxa de espectacle

Rey Lear

Companyia: Centro Dramático Nacional. CDN


Fitxa tècnica

Autor: Shakespeare, William
Direcció: Vera, Gerardo
Direcció escènica: Sánchez Cuerda, Ricardo, Vera, Gerardo
Intèrpret: Alcón, Alfredo, Amado, Chisco, Bermejo, Luis, Casablanc, Pedro, Elias, Carme, García Coté, Marc, Holguín, Daniel, Marcos, Cristina, Molina, Olivia, Noguero, Jesús, Vitón, Abel
Il·luminació: Gómez Cornejo, Juan
Vestuari: Andújar, Alejandro, Vera, Gerardo
Producció: Centro Dramático Nacional
Música: Delgado, Luis
Vídeo: Luna, Álvaro
Versió: Mayorga, Juan


Més dades


La tragèdia del Rei Lear és una enciclopèdia abreviada d'allò humà. Les passions més altes i les més baixes, les formes més lluminoses de l'amor i les més fosques de l'egoisme, tots els nostres desitjos i totes les nostres pors, la qual cosa somiem i allò que ens assalta en els malsons, tot allò humà està tancat en el microcosmos que construïx Shakespeare en la més genial de les seues peces.

Shakespeare tot ho hereta i tot ho anticipa, i mai ho fa tan magistralment com en esta obra, que oferix una col·lecció de personatges extraordinaris i algunes de les millors escenes mai escrites per al teatre: el repartiment del regne, la tempestat, el juí fictici de les filles malvades, el salt de Gloucester des del penya-segat, el retrobament de Lear i Cordelia.

SINOPSIS
La tragedia del Rey Lear es una enciclopedia abreviada de lo humano. Las pasiones más altas y las más bajas, las formas más luminosas del amor y las más oscuras del egoísmo, todos nuestros deseos y todos nuestros miedos, lo que soñamos y aquello que nos asalta en las pesadillas, todo lo humano está encerrado en el microcosmos que construye Shakespeare en la más genial de sus piezas.

Shakespeare todo lo hereda y todo lo anticipa, y nunca lo hace tan magistralmente como en esta obra, que ofrece una colección de personajes extraordinarios y algunas de las mejores escenas jamás escritas para el teatro: el reparto del reino, la tormenta, el juicio ficticio de las hijas malvadas, el salto de Gloucester desde el acantilado, el reencuentro de Lear y Cordelia.


Representacions

Teatro Valle-Inclán. CDN: 07/02/2008


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es