Fitxa de espectacle
Companyia: Companyia Hongaresa de Teatre
Duració: 1h. 15 min.
Estrena: Diciembre de 2006
Autor: Zarzoso, Paco
Direcció escènica: Spröstom, Markus
Direcció coreogràfica: Fernández, Amparo
Intèrpret: López, Lola, Zarzoso, Paco
Il·luminació: Olcina, Ximo
Espai escènic: Gonçalves, Damián
Espai sonor: Alarcón, Miguel
Vestuari: Carbonell, Josán
Ajudant de direcció: Vilata, Fèlix
Fotografia: Pla, Jordi
Producció: García, Lydia
Música: Alarcón, Miguel
Distribució: Ana Sala. Distribució i comunicació en arts escèniques
Perruqueria: Carbonell, Josán
Maquillatge: Carbonell, Josán
Ajudant de producció: Cusí, Ana
Premsa: Esteller, Sara
Regiduria: Gonçalves, Damián
Imatge gràfica: Josephine, Josephine
Saxo: Kemence, Havazás
Tècnic: Sancho, Toni
Cinco historias en cinco espacios urbanos, entre privados y públicos, entre nocturnos y diurnos: un portal, un estudio fotográfico, un paso de cebra, un apartamento y la oficina de un matadero. Lo que crea unidad a estos cinco cuadros es el concepto de "umbral", sobre todo referido al que se produce en la comunicación. Pero el umbral más constante es el que se da entre el trabajo y los sentimientos, en especial los amorosos, por ausencia de uno de ellos o de ambos.
Cada una de las cinco historias presenta una pareja que no pueden -en algunos casos no quieren - anudar una relación amorosa, porque rechazan la idea de trasponer el pequeño espacio que los separa.
Este es el caso de la mujer que mientras espera que cambie la luz del semáforo para cruzar la calle tiene fantasías sexuales con un desconocido, que no se anima a admitir como propias, y se disipan ni bien está en condiciones de continuar su ruta.
El diálogo que entabla con su vecino la mujer que ha sufrido un corte de luz es otro caso emblemático de la soledad y el encierro propio de las grandes urbes. Ella pide ayuda porque siente que avanza sobre sí una de las tantas formas de la desesperación, en este caso causada por la conciencia de que ni la televisión, ni la música ni la lectura podrán por esa noche ahogar sus pensamientos más acuciantes.
La obra se cierra con la historia del hombre que no se anima a declarar su amor a una de las empleadas del matadero que administra.
Cinc històries en cinc espais urbans, entre privats i públics, entre nocturns i diürns: un portal, un estudi fotogràfic, un pas de zebra, un apartament i l'oficina d'un escorxador. El que crega unitat a estos cinc quadros és el concepte de "llindar", sobretot referit a què es produïx en la comunicació. Però el llindar més constant és el que es dóna entre el treball i els sentiments, en especial els amorosos, per absència d'un d'ells o d'ambdós.
Cada una de les cinc històries presenta una parella que no poden -En alguns casos no volen - Nugar una relació amorosa, perquè rebutgen la idea de traslladar el xicotet espai que els separa.
Este és el cas de la dona que mentres espera que canvie la llum del semàfor per a creuar el carrer té fantasies sexuals amb un desconegut, que no s'anima a admetre com pròpies, i es dissipen ni bé està en condicions de continuar la seua ruta.
El diàleg que entaula amb el seu veí la dona que ha patit un tall de llum és un altre cas emblemàtic de la soledat i el tancament propi de les grans urbs. Ella demana ajuda perquè sent que avança sobre si una de les tantes formes de la desesperació, en este cas causada per la consciència que ni la televisió, ni la música ni la lectura podran per eixa nit ofegar els seus pensaments més apressants.
L'obra es tanca amb la història de l'home que no s'anima a declarar el seu amor a una de les empleades de l'escorxador que administra.
Teatro de los Manantiales: 11/01/2007
Casa de Cultura de Port de Sagunt: 01/12/2006
Teatre Arniches: 10/11/2007
Teatre L'Agrícola d'Alboraia: 18/01/2008
Teatre Talia: 10/04/2008
TEM Teatre El Musical: 14/10/2009
Casa de Cultura de Sagunt: 30/04/2010
Sala Azarte: 14/09/2011
Sala Ultramar: 07/06/2012
Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es