Fitxa de espectacle

Don Juan Tenorio


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala


Fitxa tècnica

Autor: Zorrilla, José
Direcció: Pons, Ventura
Intèrpret: Banyuls, Merxe, Cano, Paco, Cristi, Carla, Cubedo Capella, Manel, Figuerola, Francesc, García, Enric, Monleon, Joan, Nonell, Lluis, Sais, Pep, Santpere, Mary, Soler, Consol, Vives, Salvador
Orquestra: Els Pavesos
Il·lustracions: Torrens, Jose Mª


Més dades


L'acció transcorre a Sevilla, entorn de 1545, a finals del regnat de Carles I. La primera part (dividida en quatre actes) succeïx en una única nit. La segona (dividida en tres), cinc anys després i en una altra nit també.

Primera part
El senyor Juan aposta amb El senyor Luis que li llevarà a la seua promesa, la senyora Ana de Pantoja, i que a més conquistarà una novícia. Al sentir el desafiament, el comanador El senyor Gonzalo d'Ulloa, pare de la senyora Inés, que portava en un convent des de la seua infància i estava destinada a casar-se amb El senyor Juan, desfà el matrimoni convingut.
A la nit, El senyor Juan seduïx la senyora Ana fent-se passar pel seu promés. Després, escala els murs del convent on està tancada la senyora Inés i la rapta. El senyor Juan i la senyora Inés s'enamoren bojament.
El senyor Luis i El senyor Gonzalo s'enfronten al protagonista en un dolc i moren, per la qual cosa El senyor Juan ha de fugir a Itàlia.

Segona part
Cinc anys més tard, El senyor Juan torna a Sevilla i visita el cementeri on està soterrada la senyora Inés, que va morir d'amor. la senyora Inés també ha fet una aposta, però amb Déu: si aconseguix el penediment del jove, els dos se salvaran però, si no ho aconseguix, es condemnaran eternament.
Davant de la tomba del senyor Gonzalo, El senyor Juan invita el comanador a sopar i este ho invita al seu torn a compartir la taula de pedra amb ell en el panteó.
Quan l'esperit del Comanador està a punt emportar-se al senyor Juan a l'infern, la senyora Inés intervé i li prega que es penedisca. La jove gana l'aposta i els dos pugen al cel rodejats de cantells i imatges celestials.


Representacions

Teatre Principal: 30/10/1981


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es