Belmonte, la danza hecha toreo

Imatge d'alta resolució

Belmonte, la danza hecha toreo

Imatge d'alta resolució

Belmonte, la danza hecha toreo

Imatge d'alta resolució


Belmonte, la danza hecha toreo

Imatge d'alta resolució


Fitxa de espectacle

Belmonte, la danza hecha toreo

Companyia: Compañía Rubén Olmo
Duració: 1h 30'
Estrena: 25 Gener


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala

  • FD/4/45 Fotografia digital
  • V1611 Grabación
  • V1646 Grabación
  • 96/12 Belmonte, la danza hecha toreo
  • V1659 DVD La Nau PGM 23: 'Cabaret, el musical'; 'Comedia negra' (Saga [...]
  • DT/1771 Belmonte; la danza hecha torero/ Compañía Rubén Olmo
  • V1625 DVD 'Cómo Bailan Volúmen 2'. Fragmentos varias cías danza. [...]

Fitxa tècnica

Coreografia: Olmo, Rubén
Direcció escènica: Ferrer, Esteve
Ballarí/na: Agraz, Ana, Ayala, Eli, Bustos, Mª Jesús, Campos, Sara, Coria, David, Coronel, David, Leal, Eduardo, León, Vera, Mejías, Adrián, Miró, Jonatan, Olmo, Rubén, Ortega, Raúl, Romero, Rosana, Vento, Vanesa
Il·luminació: Llorens, Juanjo
Vestuari: Ahumada, Josep, Ahumada, Josep
Producció: Libélula Producciones, Subirana, Oriol
Dramatúrgia: Ferrer, Esteve, Olmo, Rubén
Creació: Olmo, Rubén, Subirana, Oriol
Direcció artística: Olmo, Rubén


Més dades


L'espectacle planteja un recorregut per diferents passatges de la vida del torero de Sevilla: des dels seus inicis, quan tan sols era un pillet carrer que, ple d'il·lusió, donava capotassos amb una manta, fins al seu tràgic final, ple de desencant i amb l'ànima envellida.
"Belmonte, la danza hecha toreo" mostra els seus primers somnis i balbucejos de matador en el carrer Ample de Fira, la vida en els tablaos sevillans de la Belle Époque, l'origen de la seua mítica rivalitat taurina amb Joselito, l'èxit en les arenes, el reconeixement internacional i els seus viatges per l'Amèrica Llatina més glamourosa.
Però Juan Belmonte era també un geni ple de dubtes i inseguretats. Un geni que mai va superar la mort en l'arena de Joselito, gran amic a més d'antagonista, ni un rebuig amorós que li va donar més cornàes que un bou.
Belmonte, mostra, en definitiva, una Espanya efervescent, els amagatalls d'una època irrepetible: l'Edat d'Or de la tauromàquia. Un temps en què els mestres en l'arena compartien vivències i amistat amb personatges de la talla de Valle-inclán, Zuloaga o el mateix Ernest Hemingway.


El espectáculo plantea un recorrido por diferentes pasajes de la vida del torero de Sevilla: desde sus inicios, cuando tan sólo era un pillo callejero que, lleno de ilusión, daba capotazos con una manta, hasta su trágico final, lleno de desencanto y con el alma envejecida.
Belmonte, la danza hecha toreo muestra sus primeros sueños y balbuceos de matador en la calle Ancha de Feria, la vida en los tablaos sevillanos de la Belle Époque, el origen de su mítica rivalidad taurina con Joselito, el éxito en los ruedos, el reconocimiento internacional y sus viajes por la América Latina más glamourosa.
Pero Juan Belmonte era también un genio lleno de dudas e inseguridades. Un genio que jamás superó la muerte en el ruedo de Joselito, gran amigo además de antagonista, ni un rechazo amoroso que le dio más cornás que el mismo toro.
Belmonte, muestra, en definitiva, una España efervescente, los entresijos de una época irrepetible: la Edad de Oro de la tauromaquia. Un tiempo en el que los maestros en el ruedo compartían vivencias y amistad con personajes de la talla de Valle-Inclán, Zuloaga o el mismo Ernest Hemingway.


Representacions

Teatre Principal: 25/01/2007


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es