Memoria azul

Imatge d'alta resolució de José Luis Abad

Memoria azul

Imatge d'alta resolució

Memoria azul

Imatge d'alta resolució

Memoria azul

Imatge d'alta resolució

Memoria azul

Imatge d'alta resolució

Memoria azul

Imatge d'alta resolució de José Luis Abad


Memoria azul

Imatge d'alta resolució


Memoria azul

Imatge d'alta resolució


Memoria azul

Imatge d'alta resolució


Memoria azul

Imatge d'alta resolució


Fitxa de espectacle

Memoria azul

Companyia: Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat
Duració: 60'


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala


Fitxa tècnica

Autor: Labastida, Mikel
Coreografia: Barberá, Meritxell, García Montserrat, Inma
Ballarí/na: Barberá, Meritxell, Clench, Eric, Fígols, Àngel, García Montserrat, Inma, Garrigues, Pep
Intèrpret: Marín, Edu
Il·luminació: Antón, Víctor
Espai escènic: Taiat Dansa
Espai sonor: Caldo
Vestuari: Taiat Dansa
Realització d'espai escènic: Ruiz, Nacho
Ajudant de direcció: Fígols, Àngel
Fotografia: Abad, José Luis
Col·laborador coreografia: Azpillaga, Iñaki
Direcció artística: Barberá, Meritxell, García Montserrat, Inma
Regiduria: Belda, Jaime
Professorat: Boitía, Raúl
Coproducció: Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat
Col.laboració especial: Civera, Germana


Més dades


La idea sobre la qual es proposa treballar aprofundix en la memòria de la infància com un punt de partida significatiu en el transcurs de la vida.
Memoria azul apareix per la necessitat i les ganes de circular en eixe passat, en eixos anys de la infància per descobrir quant queda de tot allò i quina relació guarda amb el que hui som. Viatjar a eixos primers anys amb la curiositat de buscar algunes de les respostes sobre la identitat de cada u és el que ha mogut l'interés per crear esta peça.
Vam triar el color blau per a cridar la memòria de la infància perquè les primeres conversacions sobre això van succeir en el transcurs d'un viatge amb tren de Montpeller a València i tot el paisatge és mar. La mateixa arbitrarietat de l'elecció del nom és una mostra de l'aspecte atzarós de les relacions entre la infància i l'edat adulta.
L'espai es concep com un lloc que cal habitar en la memòria. És un espai buit que s'ompli amb els records i les possibles conseqüències en el present. La memòria podria aparéixer com una habitació en l'interior de l'individu a la qual es recorre per intentar buscar algunes respostes.
Memoria azul es qüestiona la relació entre la memòria i la infància, la repercussió que té en l'edat adulta. Tracta la idea de la felicitat de la infància, dels conflictes que apareixen en este període, parla dels espais i les imatges d'eixos primers anys de vida, del record del cos imberbe.
Memoria azul s'endinsa en els desitjos, en els somnis, els jocs, les pors, la vergonya, el plaer, el sexe, l'imaginari, morir, el fracàs, guanyar, la innocència, el bé, el mal, excloure, integrar, descobrir, aprendre, castigar, perdonar, la consciència...
Memoria azul fa una crida a la infància a fi de suscitar indrets del ser que l'adult ha deixat en algun racó.


La idea sobre la que se propone trabajar ahonda en la memoria de la infancia como un punto de partida signi? cativo en el transcurso de la vida. Memoria Azul aparece por la necesidad y las ganas de circular en
ese pasado, en esos años de la infancia para descubrir cuánto queda de aquello y qué relación guarda con lo que hoy somos. Viajar a esos primeros años con la curiosidad de buscar algunas de las respuestas sobre la
identidad de cada uno es lo que ha movido el interés por crear esta pieza.
Escogimos el color azul para llamar a la memoria de la infancia, porque las primeras conversaciones sobre ella sucedieron en el transcurso de un viaje en tren de Montpellier a Valencia y todo el paisaje es mar. La misma
arbitrariedad de la elección del nombre es una muestra del aspecto azaroso de las relaciones entre la infancia y la edad adulta.
El espacio se concibe como un lugar que hay que habitar en la memoria, es un espacio vacío que llenar con los recuerdos y sus posibles consecuencias en el presente.
La memoria podría aparecer como una habitación en el interior del individuo a la que recurrir para intentar buscar algunas respuestas.
Memoria Azul se cuestiona la relación entre la memoria y la infancia, la repercusión que tiene en la edad adulta. Aborda la idea de la felicidad de la infancia, de los con? ictos que aparecen, habla de los espacios y las imágenes de esos primeros años de vida, del recuerdo del cuerpo imberbe.
Memoria azul se adentra en los deseos, los sueños, los juegos, los miedos, la vergüenza, el placer, el sexo, el imaginario, morir, el fracaso, ganar, la inocencia, el bien, el mal, excluir, integrar, descubrir, aprender,
castigar, perdonar, la conciencia...
Memoria Azul hace una llamada a la infancia para suscitar lugares del ser que el adulto ha dejado en algún rincón.


Representacions

L'Altre Espai: 29/04/2006
L'Altre Espai: 12/01/2007
Teatre L'Agrícola d'Alboraia: 09/02/2007
Centre Cultural d'Almussafes: 17/11/2006
Teatre Olimpia d'Oliva: 03/11/2007
Teatro Principal de Requena: 17/05/2008


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es