El gran regreso

Imatge d'alta resolució de David Ruano

El gran regreso

Imatge d'alta resolució de David Ruano

El gran regreso

Imatge d'alta resolució de David Ruano

El gran regreso

Imatge d'alta resolució de David Ruano


El gran regreso

Imatge d'alta resolució de David Ruano


El gran regreso

Imatge d'alta resolució de David Ruano


Fitxa de espectacle

El gran regreso

Companyia: Teatres de la Generalitat, Perenquén Teatro
Duració: 1h 30'
Estrena: 14 de enero de 2006 en el Teatro Palacio Valdés de Avilés


Documents per a descarrega


Documents per a consultar en la sala


Fitxa tècnica

Autor: Kribus, Serge
Adaptació: Desola, David
Traducció: Desola, David
Direcció escènica: Afonso, Juan José
Intèrpret: Hermoso, Miguel, Sancho, José
Il·luminació: Mojas, Rafael
Espai escènic: Berrondo, Jon
Vestuari: Rueda, Yolanda
Realització d'espai escènic: Odeón Decorados
Fotografia: Ruano, David
Producció: Concejalía de las Artes de Madrid, Pascual, Daniel, Perenquen Teatro, Teatres de la Generalitat
So: Iglesias, Paco


Més dades


Un pare i el seu fill, tornen a veure's després d'un llarg període de relació distant. El primer força una trobada en uns moments crucials de la vida d'ambdós. El fill, Oskar acaba de separar-se de la seua dona i de perdre la seua ocupació. El pare, Borís Spielman és un actor vençut pels sons postergats amb una realitat que no és com la va imaginar. Borís ha sigut requerit per a actuar en el que ell crega serà el paper de la seua vida: El Rei Lear. Llavors pren una decisió unilateral: Passar una temporada en la casa del fill on arriba amb la contundent companyia d'una maleta, refirmant la seua disposició a quedar-se.

Borís, és un espill en què Oskar no vol mirar-se. No obstant, encara que el es crega l'antítesi de son pare, tenen més punts en comú dels que haguera desitjat. I un afecte més important del que està disposat a confessar.
El retrobament pare-fill, els dóna l'oportunitat de conéixer-se, reconéixer-se i acceptar-se com a sers humans, amb els seus defectes i virtuts. Així, tenen ocasió de recórrer el seu passat i el seu present.
Borís, és el representant d'una generació plena de sons i utopies que no està disposada a resignar-se fàcilment. Oskar, no obstant, té molt de l'escepticisme que caracteritza els jóvens de hui.


Un padre y su hijo, vuelven a verse tras un largo período de relación distante. El primero fuerza un encuentro en unos momentos cruciales de la vida de ambos. El hijo, Oskar (Miguel Hermoso Arnao) acaba de separarse de su mujer y de perder su empleo. El padre, Boris Spielman (José Sancho) es un actor vencido por los sueños postergados con una realidad que no es como la imaginó. Boris ha sido requerido para actuar en lo que él cree será el papel de su vida: El Rey Lear. Toma entonces una decisión unilateral: Pasar una temporada en la casa del hijo a donde llega con la contundente compañía de una maleta, refirmando su disposición a quedarse.

Boris, es un espejo en el que Oskar no quiere mirarse. Sin embargo, aunque el se cree la antítesis de su padre, tienen más puntos en común de los que hubiera deseado. Y un afecto más importante del que está dispuesto a confesar.
El reencuentro padre-hijo, les da la oportunidad de conocerse, reconocerse y aceptarse como seres humanos, con sus defectos y virtudes. Así, tienen ocasión de recorrer su pasado y su presente.
Boris, es el representante de una generación llena de sueños y utopías que no está dispuesta a resignarse fácilmente. Oskar, sin embargo, tiene mucho del escepticismo que caracteriza a los jóvenes de hoy.


Representacions

Teatre Principal d'Alacant: 03/02/2006
Teatre Principal d'Alacant: 03/02/2006
Teatre Rialto: 08/11/2006
Teatre Rialto: 08/11/2006


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es