Fitxa de companyia

Sala Beckett

Direcció: Alegre de Dalt, 55 bis
Població: Barcelona
C.P.: 8024
Telèfon: 93 284 53 12
Fax: 93 284 79 78
E-Mail: info@salabeckett.cat
Web: http://www.salabeckett.cat


Detalls


La Sala Beckett és un petit teatre de Barcelona fundat l'any 1989 com a seu de la companyia El Teatro Fronterizo, de José Sanchis Sinisterra, i com a espai de trobada per a creadors de diverses disciplines. L'any 1997 Toni Casares en va assumir la direcció.
Des dels seus inicis, la Beckett ha centrat bona part de les seves activitats en la promoció i dinamització de la dramatúrgia contemporània, amb produccions i programacions d'espectacles d'autors contemporanis i un interès visible per l'experimentació i per les noves formes d'escriptura dramàtica.
Malgrat les reduïdes dimensions del seu espai i la limitació del seu aforament, la Beckett té una forta vocació d'incidència en el panorama general del teatre a Catalunya i a la resta d'Espanya, i les seves estrenes o propostes artístiques són seguides amb interès pel conjunt de la professió, els espectadors i la premsa especialitzada.

A través del seu Obrador Internacional, la Beckett duu a terme també una intensa activitat de formació de nous autors, promoció del teatre internacional i divulgació de les noves formes i estètiques teatrals, amb cursos bàsics o especialitzats durant tot l'any, tallers, lectures dramatitzades, seminaris, edicions i altres activitats de tota mena.

Noms com els de Sergi Belbel, Lluïsa Cunillé, Josep Pere Peyró, Carles Batlle, Mercè Sàrrias, David Plana o Pau Miró van tenir la Sala Beckett com a espai fonamental per a la seva formació artística. La Beckett, però, ha estat també fonamental per donar a conèixer a Catalunya l'obra d'autors com Harold Pinter, Martin Crimp, Conor McPherson, Ronald Schimmelpfennig, Jon Fosse, Lars Norén, Juan Mayorga, Rafael Spregelburd o Javier Daulte, entre d'altres.

Des de fa quatre anys, la Beckett organitza el seu "Obrador d'estiu", una trobada d'autors emergents amb propostes de treball, temes de debat, creació de textos, lectures i cursos intensius per a professionals, durant una setmana de juliol.
La creixent dimensió internacional que està prenent aquest Obrador d'estiu dóna un nou impuls i marca nous objectius per a la Sala Beckett del futur.

L'any 2005 la Sala Beckett va ser guardonada amb el Premi Nacional d'Arts Escèniques de la Generalitat de Catalunya pel seu suport a l'autoria contemporània.

Espectacles

Flechas del ángel del olvido
Tractat de blanques
El petit Eiolf
City / Simcity
Coses que dèiem avui//Cosas que hoy decíamos


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es