Fitxa de companyia

Iñaki Azpillaga


Detalls


En 1982 treballa com a actor-ballarí en el grup de teatre Akelarre de Bilbao sota la direcció de Luis Iturri.
Més tard va formar part de Bocanada Danza en els seus tres espectacles i ¡ngressà en la companyia del Ballet Clásico Nacional d'Espanya. A Nova York balla amb Margarita Guergué en l'espectacle We Were Never There (The Kitchen).
També va formar part de l'espectacle Sur le Champ de Mathilde Monnier i va interpretar l'obra Detrás del viento de Blanca Calvo. La seua activitat com a coreògraf inclou la coreografia de la peça Qué pesadez, compartida amb Susana Casenave i Gloria García, per al II certamen coreogràfic de Madrid. Ha creat dos solos en l'escola Nikolais/Louis de Nova York, un dels quals es titula Deaf Dialogues (1989).
Va compondre un trio, Vuelve p'atrá, que fou presentat a la Casa de España a Nova York, i, junt amb Susana Casenave, és responsable de la coreografia del duo Aire, estrenat a Sant Sebastià el 1991.
Amb la coreografia del quartet Diálogo de sordos (Persecución) obtingué el primer premi del VI certamen coreogràfic de Madrid i una ajuda per a la producció del C.N.N.T.E. de Madrid (1992).

Espectacles

Diálogo de sordos


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es