Fitxa de companyia

Tricicle

Direcció: Passeig de Gràcia, 20 1r 2a
Població: Barcelona
C.P.: 8007
Telèfon: 93 317 4747
Fax: 93 318 0806
E-Mail: tricicle@tricicle.com
Web: http://www.tricicle.com


Fitxa tècnica

Component: Gràcia, Joan; Mir, Paco; Sans, Carles


Detalls


Tricicle és una companyia de teatre gestual, on l'humor és la base fonamental de tots els seus espectacles. La componen tres actors-fundadors: el Joan Gràcia, el Carles Sans i el Paco Mir.
El dia 1 de novembre de 1979 es va crear a Barcelona com a companyia gestual. Representant petits esquetxs a carrers i en espais alternatius. En aquell moment, cada un dels tres components de Tricicle eren alumnes de l'Institut del Teatre de Barcelona en les seccions de Pantomima i Art Dramàtic.
Després de vàries temporades actuant a sales alternatives, el 1982 fan un salt al circuit professional, estrenant a la Sala Villarroel de Barcelona un espectacle basat en esquetxs de gèneres molt diversos creats al llarg de la seva etapa en els cafès teatre. L'espectacle el van titular Manicómic i va ser un sonat èxit de crítica i públic. Amb ell obtindrien, aquell any, un premi en el Festival Internacional de Sitges.

Una sorprenent aparició en un programa de televisió del moment els va suposar el reconeixement a nivell nacional, el que va provocar el seu debut a la Sala Cadarso de Madrid.
El 1984 estrenen el seu nou espectacle: EXIT amb el qual aconseguiran els seus primers plens. Amb EXIT surten, per primera vegada, fora del país i amb el que Tricicle comença a fer-se un lloc en el panorama teatral europeu.

La consolidació definitiva va arribar el 1986 amb Slastic, ja que van aconseguir, després d'alguns anys, omplir els teatres on actuaven, tant a Espanya com a Europa.
A Slastic el va seguir Terrrific i més tard Entretrès (amb el que van arribar a celebrar els 20 anys d'existència professional) per aquest motiu decideixen estrenar una antologia titulada TRICICLE 20 que va permetre rememorar, al seu nodrit públic, la majoria dels squetxes més aplaudits al llarg de la seva carrera.

Tricicle ha representat l'espectacle SIT, amb el que han sembrat un èxit de públic i de crítica sense precedents. Després de 26 anys junts, el Joan, el Carles i el Paco continuen amb les mateixes ganes d'agradar al seu públic fidel i gràcies al qual gaudeixen d'una solidesa professional envejable.

El reconeixement als seus 30 anys sobre els escenaris arriba en 2010 amb el Premi Internacional d'Humor Gat Perich, el jurat del qual està compost per representants dels principals diaris, que reconeixen a destacades figures de l'humor, recolliran el premi en la XV edició del certamen a Barcelona.
D'altra banda, el Ministeri de Cultura, a proposta de la ministra González-Sinde, també els ha atorgat el Premi al Mèrit de les Belles Arts. Destaca Carles Sans, un dels components, la coincidència entre el reconeixement del públic i l'institucional a una trajectòria que es distingeix per una manera de fer molt personal en el difícil gènere del teatre gestual.

Espectacles

Terrrific!
Slàstic
Sit
Exit (Salida)
Garrick
Forever Young
La venganza de Don Mendo
Dinamita al teatre
Por delante.y. Por detrás "Noises Off"
Bits
¿Y tú que harás en el 2050?


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es