Fitxa de companyia

Toni Aparisi

Direcció: Turia, 45-2
Població: Valencia
C.P.: 46008
Telèfon: 699 099 764 / 620 255 293
E-Mail: toniapailla@yahoo.es


Fitxa tècnica

Direcció: Aparisi, Toni


Detalls


Toni Aparisi (València, 1964) va començar la seua carrera en el món del teatre.
Va entrar en la dansa de la mà de Gerard Collins i va treballar amb Gracel Meneu, Francesc Bravo, Vicente Saez o Santiago Sempere.
Va guanyar el Certamen Coreogràfic de Madrid amb la coreografia "Trapping que es gerundio" i va obtenir una beca per a l'escola de Merce Cunningham a Nova York.
Ha treballat amb Sempere a París i ha realitzat dos espectacles de dansa i titelles amb la companyia Teatre Buffo. També ha realitzat la coreografia per a la presentació del parc temàtic Terra Mítica de Benidorm, un espectacle per a cinquanta ballarins.
Antonio Aparisi realitza en la temporada 94-95 Núvols (solo de 15 minuts) i el presenta en Opcions'95, Obert Dansa, Teatre Principal de Castelló i en les cases de cultura d'Alzira i Mislata.
Ha ballat entre als espectacles: "Via", "Pi" de Vianants; "Cumpleaños Feliz", "Cuento para el Lobo" i "Carnaval de los Animales" de Vagànovos; "Ribera", "Tombeaux" de S. Sempere; "El forat cosmic" de Francesc Bravo; "Uadi" de Vicente Sáez; "Demasiados Nombres" de Laris Erikson i Carolyn Carlson; "Rotondas", "A ojos cerrados", "Soñando Alicia", "Peter Pan", "Vivo en tiempos sombríos", "Alma" de Ananda Dansa.

En la IX Edició dels Premios Max 2007va rebre el Premio al Mejor Intérprete Masculino de Danza per Alma - Espectàcle commemoratiu 25 anys de la companyia Ananda Dansa.

Espectacles

Mikvah (Panorámica 2)
Aut Improv. Workshop
Timó
Núvols
Trigionia
Mim-10
10 años - solos: Media Vida
Aut Improv
La Historia del Soldado (o lo que traen las guerras)
Obligacciones
Oblig-acciones
Dementiae-La folie


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es