Fitxa de companyia

CRIT. Companyia de Teatre

Direcció: C/Lepanto, 34-bajo izq.
Població: Alboraia
C.P.: 46120
Telèfon: 685 78 03 64 / 622 72 03 64
E-Mail: teatrecrit@gmail.com
Web: https://teatrecrit.com/


Documents per a descarrega


Fitxa tècnica

Membre fundador: Marí, Anna; Tormo, Daniel; Valero, Josep Vicent


Detalls

CRIT Companyia de Teatre - Essent Creativa S.Coop.V. és una societat cooperativa valenciana dedicada a la producció d'espectacles teatrals per a públic adult, la creació i gestió de campanyes de teatre per a la joventut i l'establiment i direcció artística de projectes europeus i xarxes europees de teatre. Els objectius de la companyia se centren en la divulgació del patrimoni literari i cultural a través del teatre i en la creació d'un pont de comunicació amb les noves dramatúrgies europees i les seues aproximacions al fet teatral.

CRIT Companyia de Teatre va ser fundada el 2009 per Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero. La companyia ha rebut, entre d'altres guardons, la Distinció Lluís Vives de la Generalitat Valenciana el 2021, el Premi AVETID 2019 de les empreses teatrals valencianes al millor projecte teatral; el Premi Talent Jove de la Comunitat Valenciana el 2018; la Menció d'Honor per la promoció del patrimoni europeu de la PEARLE Live Performance Europe el 2018 i el Premi Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu el 2011 per promocionar els valors fundacionals de la UE a través del teatre.

Entre les últimes produccions de CRIT hi ha: "Proyecto Meitner" (una producció de l'Institut de Física Corpuscular i CRIT 2021), "La ciudad de escarcha" (2020), "L'increïble assassinat d'Ausiàs March" (una producció del Teatre Escalante-Diputació de València 2019 - Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2021), "La llum del món" (2018), "Per la flor del lliri blau" (CRIT i Palau de la Música, 2017), "El dia que Bertolt Brecht va morir a Finlàndia" (2016), "El nou Tirant" (2016) o "Innerland" (2015). Els seus espectacles "Tirant" (2009), "Espill" (2009), "Miguel Hernández, después del odio" (2010), "Passos lleugers" (2010) o "Quatre-cents!" (2013) són considerats clàssics de la companyia, i han sumat més de 1.000 representacions.

Els textos teatrals de "Espill" (ja per la quarta edició), "L'increïble assassinat d'Ausiàs March" i "Passos lleugers" han estat publicats per les editorials Bullent, Bromera i Edicions 96 respectivament.

CRIT ha posat en marxa i dirigeix el projecte teatral europeu Escena Erasmus i la xarxa europea d'universitats i escoles d'arte dramàtic EUSCN-Erasmus Europe on Scene Network, el circuit teatral dels pobles menuts que integren Les Europes menudes, la campanya teatral per a instituts i escoles d'adults Escena Jove, el projecte de foment de l'escriptura dramàtica El Drac d'Europa, el llançament en llengua espanyola del projecte d'aprenentatge de llengües a través del teatre Glottodrama, i acaba de crear, junt amb altres professionales valencians el Teatre de la Joventut/Teatro de la Juventud, un projecte de formació en arts escèniques, producció d'espectacles professionales i d'espectacles protagonitzats per estudiants, d'exhibició d'espectacles i de foment de l'escriptura dramàtica entre els joves.

Espectacles

Dialogo de una prostituta con un suo cliente i un treno, una notte
Espill
L'espill de les dones
Tirant lo Blanc
El cavaller tirant
Miguel Hernández, después del odio
Comèdia d'Amfitrió
Passos Lleugers / Pasos Presurosos
L'Espill
Quatre-cents!
Innerland
La llum del món
La ciudad de escarcha
El día que Bertolt Brecht va morir a Finlàndia
El nou Tirant
Silenci de Negra (lectura dramatizada)
Benedicat (Lectura dramatizada)


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es