Fitxa de companyia

Roberto G. Alonso

Direcció: Poeta Cabanyes, 13 baixos
Població: Barcelona
C.P.: 8004
Telèfon: 93 443 20 65 - 609 03 37 29 - 93 442 82 47
E-Mail: info@ciarobertogalonso.com info@ciarobertogalonso.com
Web: http://www.ciarobertogalonso.com


Detalls


Roberto G. Alonso inicia la seva tasca creativa el 1992 guanyant el 2on. Premi al VI Certámen Coreográfico de Madrid amb la coreografia No me dejes, posteriorment es representa al Festival Dansa València 1993.
Després de realitzar coreografies curtes finalistes en diferents premis de l'Estat Espanyol (Els hereus del raïm pansit i Gran Via, 137) crea al 1995 la companyia que porta el seu nom i presenta el primer espectacle de llarga durada.
...I tu no hi ets al SAT-Centre Urbà de Barcelona que posteriorment és inclòs a la Temporada de Dansa del Teatre Adrià Gual del 1996. El 1997 crea Sota la neu a l'agost representant-se al teatre Nou Tantarantana de Barcelona, aquest espectacle és inclòs dins el Festival Grec 1997.

Al Festival Sitges Teatre Internacional 2000 estrena Lulú, primera nit , coproduït amb EnDansa i Teatre Bartrina de Reus, el 2001 es presenta a L'Espai de Barcelona. Posteriorment es representa a la temporada 2003 del Teatre Artenbrut de Barcelona i en la 23a Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega. El 2004 torna novament al Teatre Artenbrut, havent restat en cartellera 6 setmanes. Aquest mateix any estrena ( ob) sessió a la 24a Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega en coproducció amb la mateixa i es presenta a L'Espai de dansa de Barcelona. Dins el 29è Festival de Barcelona - Grec 2005 i en coproducció amb el Festival estrena l'espectacle Mon Genet al Mercat de les Flors. L'any 2005 celebra els 10 anys de companyia amb diferents actes commemoratius.

La companyia inicia al 2004 una nova línia creativa adreçada al públic infantil i familiar, presentant a la 15a Mostra de Teatre Infantil i Juvenil de Catalunya (Igualada, 2004) l'espectacle Planeta Gaia.
Durant els deu anys de trajectòria ha compaginat els espectacles de llarga durada amb la creació de diferents peces curtes per al Festival Internacional Dansa-Arquitectura (Dies de Dansa): ¡Cloro que sí! (Grec 1996); Sin ton ni son (Grec 1998).
La seva particular concepció coreogràfica caracteritzada per la combinació de la dansa amb la narrativa teatral ha fet del seu treball un dels referents dins el panorama de la dansa-teatre catalana.

MON GENET
Estrenada al Festival de Barcelona Grec 2005.
Un espectacle inspirat en la literatura del dramaturg francès Jean Genet. Segona part de la trilogia sobre literatura i sexe.

OB(SESSIÓ)
Coproducció de la Cia. Roberto G. Alonso i la 24a Fira de Teatre de Tàrrega basada en l'obra de J. Cocteau La veu humana.

LULU PRIMERA NIT
Primera part de la trilogia sobre literatura i sexe estrenada al Festival Internacional de Teatre de Sitges 2000 basat en el mític personatge creat per F. Wedekind a finals del segle XIX.

PLANETA GAIA
Primer espectacle infantil i familiar de la companyia que tracta sobre el medi ambient i el reciclatge. Es va estrenar a la 15a Mostra de Teatre Infantil de Catalunya.

SIN TON NI SON
Espectacle de carrer.

NO ME DEJES
És la història d'un triangle amorós en el qual els personatges assumeixen fins el final el pes d'una relació gens convencional.

I TU NO HI ETS
Un espectacle de dansa. Un espectacle de teatre. Un melodrama americà dels 40. Tres històries d'amor i frustració. Cap final feliç. Un exorcisme privat on es convoquen els fantasmes d'un passat que a estones també ha estat feliç.

SOTA LA NEU A L'AGOST
La gelosia amorosa inspira aquest treball coreogràfic. El gelós es deixa arrosegar per l'instint i els impulsos més irracionals, i és objecte d'una metamorfosi de conseqüències insospitades.

Espectacles

No me dejes
Lulú, primera noche
Gran via 137
Sota la neu a l'agost
I tú no hi ets
Els hereus del raïm pansit
Sin ton ni son


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
Bibliowasap: 608 29 58 85
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es