Fitxa de companyia

GIT Avant va el carro

Direcció: Apartat de Correus 91
Població: Alginet
C.P.: 46230
Telèfon: 696 42 33 84
E-Mail: info@avantvaelcarro.com info@avantvaelcarro.com
Web: http://www.avantvaelcarro.com


Detalls


El Grup Independent de Teatre "Avant va el carro" d'Alginet, comença la seua tasca el mes de Gener de 1991, quan un grup d'amics es reuneixen per intentar fer al nostre poble allò que ja havien fet els nostres majors.
Arreplega la tradició teatral de la "Penya Benavente", de les dècades vint, trenta i principis dels quaranta. D'aquesta "Penya" es formen durant els anys cinquanta distints grups de teatre, que tenen periodes d'afer, apareixent i desapareixent quan calia ajudar a la "Sdad. Artistica Musical", en els concerts de la Banda, en les festes dels quintos i altres manifestacions.
A les darreries dels anys seixanta es crea la "Unión Cultural" d'Alginet, que arreplega un quadre d'actors, amb el qual s'estrenen obres d'autors valencians com: Paco Barchino, Paco Comes, Arturo Casinos, Eduardo Escalante, etc.; els més reconeguts foren: "La conferencia", "Deixam la dona, Pepet!", "Sels de novensa", etc.; els quals representà per distints pobles de la Ribera (Carlet, L'Alcudia, Benimodo, etc.)
En 1972 es presenta aquest grup al 1er Concurs de Falles, organitzat per la Junta CentraI Fallera de València, amb l'obra "La Patti de peixcadors" de Eduardo Escalant, en el "Ateneo Mercanti!" i obté el Primer accèsit.
En 1973, es presenta al Concurs de Teatre del "Ateneo Maritimo" de València amb "La Patti de peixcadors" obtenint el Primer Premi a la millor actriu. Amb la mateixa obra actua a Denia, Silla, etc.
També en 1973 es presenta al 2n Concurs de Teatre de la Junta CentraI FalIera de València amb l'obra de Moliere "El metge a garrotades".
Per raons particulars els membres d'aquest grup se separen al poc de temps, i es desfà també la "Unión Cultural".
Tornats a reunir, com hem esmentat abans, el 17 de gener de 1991, comencem de nou la tasca, incorporant nous membres entre aquells estudiants que tenen aficions teatrals.

Espectacles

Grossetes
La primera de la classe


Logo Culturarts

Plaça Viriato s/n · 1er. pis
46001 València
Tel. 961 20 65 38 · 961 20 65 00
biblioteca_teatre@ivc.gva.es
fmedina@ivc.gva.es